BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

23 ste Kinderfoor is opnieuw schot in de roos, net geen 3000 kinderen nemen deel

Kinderfoor

KUURNE – Spelen, ravotten, knutselen en deelnemen aan activiteiten die meestal voor volwassenen zijn, dat is in een notendop hoe de Kuurnse Kinderfoor kan omschreven worden. Het zonnige weer en het uitgebreide aanbod aan activiteiten zorgden er alvast voor dat afgelopen zondagnamiddag bijna 3000 kinderen deelnamen aan de 23 ste editie van de Kinderfoor, die dit jaar voor de eerste maal plaatsvond in en rond het Kuurnse sportpark en niet zoals de voorgaande edities in de Kuurnse centrumstraten. 

“Zo’n grote opkomst hadden we niet verwacht,” zegt Jan Declercq, een van de organisatoren van de Kinderfoor. “Net als bij de vorige edities hadden we 1500 ninja-hoofdbanden met het opschrift ‘Kinderfoor’ voorzien. Zodra de Kinderfoor opende, waren we binnen de kortste keren door onze voorraad heen. We zagen ook veel kinderen zonder hoofdband die enthousiast deelnamen aan een of meerdere van onze 60 doe- en knutselactiviteiten. Een ruwe schatting leert me dat er al snel bijna 3000 kinderen deelnamen aan deze editie.”

Kinderfoor
Foto Speleers Nico

Dit jaar draaide de Kinderfoor rond de thema’s circus, muziek en de Olympische Spelen. De langste wachtrijen waren te vinden bij de negen meter hoge glijbaan, de duiktank en de verschillende knutselstandjes, al kon ook de Silent Disco, het grote springkasteel, muurtje metselen voor kleuters en het kindermuziekkorps op heel wat belangstelling rekenen.  De organisatie blikt alvast terug op opnieuw een briljante editie met alleen maar lachende kinderen én gelukkige ouders. 

Het was kersvers kinderburgmeester Maarten Devos die om klokslag 13.30 uur het magisch speelparadijs plechtig mocht openen door met een fakkel doorheen het uitgestippelde parcours te lopen om de kinderfoorvlam te activeren en zo de kinderfoor voor geopend te verklaren.  Na afloop om 17 uur volgde nog een spectaculaire muzikale slotshow.

De Kinderfoor heeft een lange geschiedenis en werd meer dan 40 jaar geleden voor het eerst kleinschalig georganiseerd door Chiro Sint-Michiel, met als doel kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen met gratis activiteiten die je thuis niet gemakkelijk kunt doen.  Al die jaren later is het evenement nog steeds volledig gratis en kan de kinderfoor rekenen op kinderen komende uit Kuurne, maar ook van ver daarbuiten.

Bekijk hier het fotoverslag (Foto’s Hendrik Lefebvre – Speleers Nico)

Kinderfoor 2024
« van 2 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws