BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

88 kustchefs zetten de Noordzeegarnaal in de kijker met nieuwe actie ‘Zee van Smaak’

88 kustchefs zetten de Noordzeegarnaal in de kijker met nieuwe actie ‘Zee van Smaak’

BRUGGE – Met de nieuwe editie van ‘Zee van Smaak’ zet het provinciebedrijf Westtoer de schijnwerpers op de lokale producten uit de Noordzee. Van 15 september tot 15 oktober 2024 presenteren 88 kustchefs het beste uit de Noordzee. Dit jaar staat de Noordzeegarnaal centraal, samen met de seizoensgebonden Noordzeevissen schartong en pladijs.

Luc Abbeloos, algemeen directeur van Westtoer, benadrukt dat de visserij, de Belgische vissers en de Noordzeegastronomie, essentieel zijn voor de identiteit van de kust. Samen met de visserijsector en de vele chefs langs de kust, die fungeren als ambassadeurs, wordt er intens samengewerkt om het unieke verhaal van verse Noordzeevis te vertellen.

De Noordzeegarnaal centraal

Dit jaar staat de Noordzeegarnaal centraal in de Zee van Smaak-actie. Naast de creatieve gerechten van 88 chefs, zorgt het project ‘Beleef de Noordzeegarnaal’ voor een aantal extra’s. Bezoekers worden uitgenodigd om de veelzijdigheid van dit streekproduct te ontdekken met verschillende initiatieven in Oostende en Nieuwpoort. Daarnaast speelt de Noordzeegarnaal de hoofdrol in een campagnevideo en worden er via QR-codes in kustlogies verhalen over de garnaal gedeeld.

De grijze Noordzeegarnaal is een unieke delicatesse, die de Vlaamse kust en keuken perfect vertegenwoordigt. Door de samenwerking met Westtoer en de kustgemeenten wordt de aantrekkingskracht van de regio versterkt en wordt de Noordzeegarnaal als culinair hoogtepunt van Vlaanderen op de kaart gezet.

Zee van Smaak-pocketgids

De Zee van Smaak-pocketgids, die gratis verkrijgbaar is bij deelnemende restaurants en toeristische diensten aan de kust, staat vol met recepten en verhalen over de Noordzeeproducten en kustchefs. Naast het ontdekken van nieuwe restaurants en gerechten, worden bezoekers ook uitgenodigd, om de culinaire en maritieme troeven van de kust te ervaren.

Zee van Smaak is niet alleen een culinaire actie, maar ook een initiatief om de Belgische vissers en het toerisme aan de Kust te ondersteunen. Door te focussen op duurzame, lokale visserij en het versterken van de connectie tussen streekgastronomie en de Noordzee, wil Westtoer een breed publiek inspireren om de kust te bezoeken.

Praktisch

Zee van Smaak-actie, van 15 september tot 15 oktober 2024.

Reserveren is aan te raden. Alle deelnemende restaurants en het Zee-van-Smaak-gerecht dat ze serveren, zijn te vinden op: https://www.dekust.be/proeven/zee-van-smaak

De pocket (NL & FR) is gratis te verkrijgen via de deelnemende restaurants en bij de diensten voor toerisme aan de kust.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving