BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Astrid Windels is nieuwe tabaksfee van Wervik

Tabaksfeeverkiezing 2024

WERVIK – Het is een traditie in de tabaksstad Wervik om jaarlijks op zoek te gaan naar een nieuwe Tabaksfee. Dit jaar bracht een nieuwigheid met zich mee: alle vijf deelnemende kandidates ontvingen een lintje rondom de nek. De kandidates waren dit jaar echter aan elkaar gewaagd, en het bleef tot op het laatste moment een spannende nek-aan-nekrace.

De voorbije weken hebben de kandidates reeds verschillende proeven afgelegd die meetelden in het klassement. Zo werd er onder andere gezocht naar ‘De Mol’, moesten de kandidates tabak naaien, en vandaag moesten ze hun vaardigheid tonen in het sigarettenrollen.

Dit jaar namen Céline Mahieu, Filomeen Vandenabeele, Ella Déthune, Yasmine Joye en Astrid Windels het tegen elkaar op. Voor de jury, bestaande uit Jeroen Dhanens (JTI), Annelies Druart (Davidsfonds Ieper), Bart Hanson (stadsgids Kortrijk), Nayla Breyne (huidige Wieltjesambassadeur van de stad Menen) en onze eigen hoofdredacteur Nico Speleers, was het alvast een zware opgave om een beslissing te nemen.

Tabaksfeeverkiezing 2024
Foto Speleers Nico

Zowel de jongste kandidate Astrid (17) uit Kruiseke als Filomeen scoorden elk 260 punten op 300, wat zorgde voor extra telwerk om de uiteindelijke laureate te bepalen. Uiteindelijk werd de jongste kandidate, Astrid, tot Tabaksfee gekroond. Filomeen (22) en Yasmine (23) werden respectievelijk eerste en tweede eredame. Voor het eerst kregen ook de andere twee kandidates, Céline en Ella, een lintje als derde en vierde eredame.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving
Tabaksfeeverkiezing op 1 september 2024

Tabaksfeeverkiezing op 1 september 2024

WERVIK – De zomervakantie loopt stilaan op haar laatste beentjes. Traditioneel wordt die in Wervik met de Tabaksfeeverkiezing afgesloten. Vorig jaar mocht Marie-Loor Bossuyt uit