BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kinderfoor verhuist van gemeentecentrum naar Kuurns sportpark

Kinderfoor Kuurne

KUURNE – Na meerdere edities in het centrum van Kuurne verhuist de Kinderfoor dit jaar naar het Sportpark. Op zondag 15 september zijn kinderen van 3 tot 12 jaar van harte welkom tussen 13.30 en 17.00 uur om deel te nemen aan tal van activiteiten. Dit jaar kunnen ze kiezen uit maar liefst 60 doe- en knutselactiviteiten, en zoals altijd is deelname volledig gratis.

De 23ste editie van de Kinderfoor belooft opnieuw een waar kinderfeest te gaan worden. De groene oase van het Kuurnse sportpark wordt die dag letterlijk omgetoverd tot een magisch speelparadijs. Naast de populaire klassiekers zoals een muur metselen en de duiktank, pakken de organisatoren dit jaar extra groots uit met een reusachtige glijbaan van 30 meter lang, 6 meter breed en 9 meter hoog.

Muziek en Olympische Spelen centraal

“Dit jaar staan de thema’s circus, muziek en de Olympische Spelen centraal”, vertelt organisator Pieter Defoor. “Met de Kinderfoor willen we kinderen een onvergetelijke namiddag bezorgen, met activiteiten die normaal gesproken niet voor hen beschikbaar zijn. De verhuizing naar het sportpark betekent voor ons een grote vooruitgang, zowel organisatorisch als logistiek. Waar we vroeger veel moesten regelen om onze spullen in het gemeentecentrum te krijgen, is dat nu veel eenvoudiger geworden.”

Kinderfoorvuur

De opening van de Kinderfoor belooft om 13.30 uur een bijzondere gebeurtenis te worden, met de kinderburgemeester die tijdens een rondgang het Kinderfoorvuur doorheen het terrein met zich zal meedragen.

“Dit jaar hebben we ook veel nieuw bloed binnen het kernteam van de organisatie,” vervolgt Defoor. “Enkele oudgedienden hebben het stokje doorgegeven, waardoor nieuwe leden hun intrede konden doen. Tijdens de Kinderfoor worden we verder ondersteund door 150 vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Maar uiteraard kunnen we ook nog steeds verder rekenen op onze oud gedienden, ondanks ze geen deel meer uitmaken van ons kernteam.  Maar een evenement als dit kost geld. Gelukkig kunnen we rekenen op sponsors die ons steunen, zodat we het evenement gratis kunnen blijven organiseren.”  De superhelden van de kinderfoor die de afgelopen weken al dagelijks in de weer zijn om alles tot in de kleinste puntjes klaar te stomen zijn Astrid Vanwynsberghe, Ellen Bouckaert, Fauve Ongenaert, Fleur Dujardin, Hannah Staelens, Irene Wielemaker, Jan Declercq, Kirby D’Hooge, Marjolijn Desmet, Phebe Vandecaveye en Pieter Defoor. 

Zonder sponsors geen kinderfoor

Naast de inkomsten van de bar tijdens de Kinderfoor en de jaarlijkse bloemetjesverkoop, ontvangt de organisatie steun van de gemeente Kuurne, het sportcafé en elektrospeciaalzaak Wynant-Broekaert, die de opbrengst van hun Springmasjien schonken aan de Kinderfoor. Ook de Wanorde nam de kosten van de grote glijbaan voor hun rekening en Agristo levert dan weer de frietjes. “Daarnaast zijn we eveneens dankbaar voor de vele kleinere sponsors, zonder wie dit evenement eveneens niet mogelijk zou zijn.”

Rijke geschiedenis

De Kinderfoor heeft een lange geschiedenis en werd meer dan 40 jaar geleden voor het eerst kleinschalig georganiseerd door Chiro Sint-Michiel, met als doel kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen met gratis activiteiten die je thuis niet gemakkelijk kunt doen. Ondertussen is de Kinderfoor uitgegroeid tot een begrip in Kuurne en ver daarbuiten, en kinderen kijken er maandenlang naar uit.

Deelnemers aan het grootste kinderfeest van het jaar wordt aangeraden zwem- en speelkledij mee te nemen. Toegang tot de Kinderfoor krijg je via het jeugdcentrum. Voor ouders en grootouders zijn er twee gezellige terrassen, waar drankjes, ijsjes, braadworsten, friet, frikandellen en popcorn te verkrijgen zijn. De middag wordt afgesloten met een spectaculaire muzikale slotshow.

De Kinderfoor is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen met de opbouw, afbraak of bemanning van de stands. Creatieve geesten en technische talenten zijn ook meer dan welkom om mee te denken over toekomstige edities. 

Meer informatie is te vinden op www.kinderfoor.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
13 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws