BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Natuurfotograaf Francis Pattyn exposeert zijn werk in Emmaüszaal te Kuurne

Francis Pattyn

KUURNE – In het weekend van 28 en 29 september en 5, 6 en 7 oktober presenteert natuurfotograaf Francis Pattyn (68) een doorlopende expositie van zijn mooiste foto’s in de Emmaüszaal. De tentoonstelling is dagelijks te bezoeken van 13.00 tot 19.00 uur.

Kuurnenaar Francis Pattyn, een gepassioneerde vogelaar, staat bekend om zijn aanwezigheid bij het verschijnen van zeldzame vogels in België, maar ook soms daarbuiten. Eind vorig jaar haalde hij zelfs het nieuws met een unieke video waarin hij het opmerkelijke gedrag vastlegde van een aalscholver die op het Gavermeer in Harelbeke een kleine fuut verslond.

Een selectie uit zijn uitgebreide fotocollectie is momenteel te bewonderen in de Emmaüszaal in Kuurne. Het idee voor deze tentoonstelling kwam van burgemeester Francis Benoit, die enthousiast voorstelde om een deel van Pattyns indrukwekkende werk publiekelijk tentoon te stellen. “Tot nu toe heb ik al 332 verschillende vogelsoorten vastgelegd,” vertelt Pattyn. “Als vogelaar ben ik vaak onderweg, maar niet elke fotoshoot verloopt zoals gepland. Zo ben ik ooit in het water terecht gekomen nadat ik uit een boom viel tijdens het maken van een foto. De kans om mijn werk nu te exposeren is voor mij een grote eer. Zelf beschouw ik mij eerder als bescheiden, dus een openingsspeech heb ik niet voorbereid. Ik blijf liever op de achtergrond.”

Begin dit jaar reisde Francis nog naar Durbuy, na een tip over een zeldzame blauwe rotslijster die daar was neergestreken. Maar ook dichter bij huis, in het Heulebeekdomein, is hij regelmatig terug te vinden, waar hij onder andere een ijsvogel en een vuurhouthaantje spotte.

Wie het werk van natuurfotograaf Francis Pattyn wil volgen, kan terecht op zijn Facebookpagina, waar hij zijn waarnemingen deelt. De tentoonstelling in de Emmaüszaal, gelegen naast de Sint-Michielskerk is dit weekend en volgend weekend gratis te bezoeken.  Ook de video waarmee Francis Pattyn het nieuws haalde is eveneens te bezichtigen op de tentoonstelling.

Facebookpagina: https://www.facebook.com/francis.pattyn.9

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws