BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Ook Kuurnse scholen openden op 2 september opnieuw de poorten

Eerste schooldag

KUURNE – Voor veel kleuters en leerlingen was het vandaag de eerste schooldag. Voor degenen die voor het eerst de schoolpoort doorgingen, vloeide er soms zelfs een traantje. Ook heel wat verkeersbegeleiders hervatten na twee maanden vakantie hun belangrijke taak om de vele leerlingen veilig de straat te laten oversteken. Voor veel leerkrachten was het bovendien een blij weerzien met de kinderen.

Bij de Vrije Basisschool Sint-Michiel in Kuurne waren er vanmorgen zo’n 115 kleuters aanwezig. “Vandaag mogen we 15 nieuwe kleuters verwelkomen in onze kleuterschool,” zegt Valerie Vandenheede, directrice van VBS Sint-Michiel. “In onze lagere afdeling, bij mijn collega Liesbet Debaillie, zijn op dit moment 273 leerlingen ingeschreven. Onze twee eerste leerjaren van het lager onderwijs zijn volledig volzet, met twee klassen van elk 27 leerlingen die dit jaar allemaal op ontdekkingsreis gaan.”

Even verderop, in de Kattestraat, opende ook de gemeentelijke basisschool (GBS) Nest voor de eerste keer de deuren. De school telt in totaal 33 leerkrachten en 255 kinderen, waarbij algemeen directeur Philip Vertriest de leiding heeft. Ondanks de spiksplinternieuwe gebouwen verliep de eerste schooldag echter niet zonder haperingen. Zo weigerde de schoolbel, de ‘Koekoek’, dienst te doen. Gelukkig kon dit probleem snel worden opgelost.

Nest Kuurne
Nest
Nest

Foto’s Hendrik Lefebvre

Eerste schooldag 2024
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving