BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Samenleving

Paulig Roeselare viert 30 jarig bestaan ook op Open Bedrijvendag

Paulig Roeselare viert 30 jarig bestaan ook op Open Bedrijvendag

ROESELARE – Tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 6 oktober ontvangt Paulig het brede publiek voor een kijkje achter de schermen van het productieproces van de tortilla wraps in de nieuwste ultramoderne fabriek.

Het Finse internationale voedingsbedrijf Paulig, maakte van het vroegere Poco Loco de grootste TexMex fabriek in Europa. Dagelijks vertrekken miljoenen wraps en duizenden zakjes tortilla chips, als een culinaire stroom, richting alle uithoeken van Europa. Met een groeiende vraag naar wraps en steeds meer varianten van tortilla chips, blijft Paulig onophoudelijk innoveren en uitbreiden.

Trendsetter

Paulig staat bekend als innovator en trendsetter in de voedingsindustrie. In de fabriek in Roeselare, worden dagelijks 6 miljoen wraps en 12 zakjes tortilla chips per seconde geproduceerd, wat de fabriek tot een echte productie-krachtpatser maakt. Dagelijks vertrekken er 140 vrachtwagens, vol met verse producten, wat de stad Roeselare meteen ook centraal zet in de voedingssector in Europa. Paulig is in Finland vooral beroemd om zijn koffie, maar het bedrijf breidde het assortiment onder andere uit met tortilla wraps en chips, die geliefd zijn in heel Europa, van Zweden tot Spanje, en ver daarbuiten.

Steeds op zoek naar extra collega’s

De populariteit van wraps blijft ondertussen groeien, als een gezond en veelzijdig alternatief voor bij het ontbijt, de lunch en het diner. Het bedrijf werkt 24 uur per dag, 7 dagen per week om de vraag bij te houden en is steeds op zoek naar extra collega’s. Met 850 medewerkers biedt Paulig een toffe en inspirerende werkomgeving waar respect, samenwerking en diversiteit centraal staan. Nieuwe talenten, die zin hebben om hun handen uit de mouwen te steken, zijn welkom om mee aan de toekomst te bouwen.

Verjaardagsfeest 30 jaar

Het succesverhaal begon in 1994, toen nog onder de naam Poco Loco. Het was in de Verenigde Staten, waar de toenmalige eigenaars verliefd werden op de Tex-Mex keuken. Na wat experimenteren, lanceerden ze in 1995, de eerste Roeselaarse tortillachip. Poco Loco startte eerst bescheiden in een loods, maar won snel vaart wanneer de eerste grote bestellingen in de bus vielen. Wat begon met 250 kilo chips per dag (twee kleine olifanten), groeide snel uit tot het gewicht van 50.000 olifanten in wraps en chips vandaag. Het succes trok door de jaren heen de aandacht van Koning Albert, premier Dehaene én van de Finse familie Paulig, die uiteindelijk de fabriek overnam. Dit jaar vieren alle medewerkers van Paulig België, een gigantisch feest om deze 30-jarige verjaardag en het succes van de voorbije jaren niet zomaar voorbij te laten gaan. 

Toekomstgericht en duurzaam

De overname door Paulig, bracht nieuwe energie in de fabriek en het bedrijf. Paulig richt zich sindsdien niet alleen op groei, maar ook op duurzaamheid en innovatie. Ze werken er voortdurend aan, om het bedrijf in harmonie te brengen met de natuur en omgeving, zowel in de eigen productieprocessen als door samen te werken met landbouwers en leveranciers van grondstoffen zoals bloem. Deze samenwerkingen helpen Paulig, om de uitstoot te verlagen, meer biologische landbouw te bevorderen en de gezondheid van de bodem te verbeteren. Zo zorgt het bedrijf ervoor dat hun producten niet alleen smaakvol zijn, maar ook bijdragen aan een beter milieu.

Daarnaast investeert Paulig in projecten om water te hergebruiken, legde het zonnepanelen, die evenveel energie opwekken als het verbruik van ongeveer 550 gezinnen en neemt het maatregelen om het energieverbruik van de gebouwen en het productieproces te verminderen.

Wie graag eens in deze wondere wereld duikt, kan zich inschrijven via onderstaande link: www.paulig-openbedrijvendag.be

Paulig is een internationaal voedings- en drankenbedrijf dat een nieuwe, duurzame voedingscultuur ontwikkelt – een cultuur die goed is voor mens en planeet. Paulig zorgt voor alles wat lekker is: Tex Mex, Snacks, koffies en kruiden van over de hele wereld. De merknamen van het bedrijf zijn Paulig, Santa Maria, Risenta, Poco Loco en Zanuy. Paulig produceert ook producten voor private label en industriële klanten. De omzet van Paulig bedroeg in 2023 ongeveer 1,2 miljard euro. In 13 verschillende landen heeft Paulig 2200 gepassioneerde medewerkers die zich inzetten voor hetzelfde doel: For a life full of flavour.   www.pauliggroup.com    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Evenementen, Nieuws, Samenleving