BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Reveil viert tienjarig jubileum

Reveil viert tienjarig jubileum

KUURNE/RED. – Reveil viert haar tienjarige jubileum met een Troosttoer doorheen Vlaanderen. De non-profitorganisatie bouwde een caravan om tot Troostmobiel en strijkt neer in drie provincies voor enkele livestream events in de aanloop naar 1 november. 

Reveil, een organisatie die troostconcerten organiseert op 1 november, slaagde er op tien jaar tijd in om een nieuwe Vlaamse traditie te creëren. In meer dan 150 gemeenten brengen die dag lokale artiesten, fanfares, dichters, vertellers en dansers, een jaarlijks ingetogen eerbetoon aan de overledenen op de begraafplaats, rond zonsondergang. 

Troosttoer

Om dit tienjarig bestaan te vieren trekt Reveil, dit jaar op Troosttoer, met livestream uitzendingen vanuit drie crematoria in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Limburg. Met Lieve Blancquaert en Joris Brys (StuBru) als gastvrouw en -heer en enkele artiesten als troostbrengers. 

Singer-songwriters als Augustijn Vermandere, Arne Leurentop (And They Spoke In Anthems), Johannes Genard (School Is Cool) en Wannes Cappelle (Het Zesde Metaal) zorgen voor ingetogen muziek. 

Psychiater en auteur Uus Knops brengt inspiratie en troostbrengers als Tine Marie Van Damme (Postkantoor 00/00/00) geven een inkijk, in de steeds boeiender wordende Vlaamse rouwcultuur, die stilaan tot de wereldtop behoort. 

De livestreams worden uitgezonden via www.reveil.org. Je kan de uitzendingen ook gratis live bijwonen, maar registreren via www.reveil.org is verplicht.

Slotmoment

Ook dit jaar volgt op 1 november opnieuw het Slotmoment van Reveil Vlaanderen, met optredens van Koen Wauters, Niels Destadsbader en Wannes Cappelle, poëzie van Hind Eljadid en getuigenissen van onder andere Nona van Braeckel(StuBru). 

Internationaal

Reveil start dit jaar op in Nederland, Spanje en Oekraïne en zet zo, de eerste stappen als internationale beweging. 

De Troosttoer vindt plaats op: 

  • Crematorium Westlede (Lochristi) | zo 29 sept 14u-15u
  • Crematorium Stuifduin (Lommel) | za 12 okt 14u-15u
  • Crematorium Uitzicht (Kortrijk) | do 24 okt 19u-20u

Live te volgen op www.reveil.org

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 september 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving
Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

Wevelgem wordt vijfde Troosthoofdstad

WEVELGEM – wordt de vijfde Troosthoofdstad, waarbij er op 1 november muziek en verhalen klinken op de begraafplaats. De vzw Reveil organiseert dit evenement en