BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage

Road Rock blikt terug op succesvolle editie

Roadrock

KUURNE – Afgelopen weekend vond op de Kuurnse Vlaskouter een nieuwe editie van Roadrock plaats, die twee dagen lang heel wat muziekliefhebbers richting Kuurne lokte. Op vrijdagavond verwelkomde het festival zo’n 2000 bezoekers voor de eerste festivalavond, waar drie bands streden om de titel van aanstormend talent. Dit jaar schreven maar liefst 331 getalenteerde bands zich in voor deze competitie. Uiteindelijk mochten Cesars Palace, Alice Mae en de Heulse band Bèta hun talent laten zien op het grote podium van Roadrock.

Naast deze drie deelnemende bands konden de aanwezigen ook gratis genieten van optredens van Les Truttes en Sister May. In de categorie ‘aanstormend talent’ werd de Heulse band Bèta door het publiek verkozen tot winnaar, gevolgd door Alice Mae op de tweede plaats en Cesars Palace op de derde plaats. Als winnaar van deze battle kreeg Bèta een studio-opname ter waarde van 2000 euro bij North Garden Studios in Kortrijk. De sfeer zat er vrijdagavond al meteen goed in op het festivalterrein; op enkele kleine regenbuitjes na bleef het droog, en de aangename temperaturen droegen bij aan de geweldige festivalsfeer.

Op zaterdagmiddag vanaf 15 uur begon de tweede festivaldag met optredens van onder andere Black Leather Jacket, Hideous, Millionaire, Zornik (die vijf jaar geleden ook al op Roadrock stond), Trixie Whitley en haar band (meteen het enige volledige bandoptreden in België dit jaar voor haar), en Helmut Lotti Goes Metal. Ook zaterdag kwamen opnieuw veel festivalgangers naar de Vlaskouter, vooral om de optredens van Zornik, Trixie Whitley en Helmut Lotti Goes Metal bij te wonen.

De organisatie achter Roadrock blikt alvast tevreden terug op deze succesvolle derde editie op Kuurnse bodem.  “Met tweemaal een volle festivalweide, telkens goed voor zo’n 2000 feestgangers, kunnen we enkel maar tevreden zijn als organisator”, vertelt Geert Lefevre van Roadrock, “Zowel op vrijdag als zaterdag trokken we echter wel duidelijk een ander publiek aan. Nu deze editie erop zit, kunnen we na de afbraak van het festivalterrein opnieuw beginnen werken aan de editie van volgend jaar!”

Bekijk hier de interviews met Helmut Lotti – Zornik – Black Leather Jacket en Hideous

Interview Helmut Lotti

Interview Koen Buyse (ZORNIK)

Interview Hideous

Interview Black Leather Jacket

Foto’s Hendrik Lefebvre – Tony Decruyenaere

Roadrock 2024
« van 3 »
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws, Video Reportage