BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Sacochen vliegen duchtig door het luchtruim tijdens Leiehoekkermis

Leiehoekkermis

KUURNE – Zaterdag stond Leiehoekkermis in het teken van sportiviteit. Naast de laatste promotiecampagne van de twee kandidaat-wijkburgemeesters, die zaterdagavond de strijd met elkaar aangaan, werd vooral uitgekeken naar de vierde editie van het Kuurns kampioenschap Sacochewerpen en het vierde dartstornooi van de Leiehoek.

Bij het Kuurns kampioenschap Sacochewerpen waagden zo’n 70 deelnemers hun kans, waarvan opvallend genoeg 50 mannen. Uiteindelijk was het Pedro Colasse die de beste worp liet optekenen met een afstand van 25,60 meter. Bij de vrouwen ging de titel naar Griet Van Reeth, die de sacoche, die inmiddels al drie jaar dienstdoet, zo’n 15 meter ver gooide. Beide winnaars kregen, naast eeuwige roem, een ballonvaart als prijs.

Ondertussen vond in de feesttent voor de vierde keer het Leiehoek dartstornooi plaats. Tussen 10 en 17 uur namen 33 deelnemers het tegen elkaar op in twee categorieën. In de A-reeks ging Jurgen Maes met de winst aan de haal, terwijl Mathias Beernaert de beste was in de B-reeks. Daarnaast werd Joke Dewyn gelauwerd als beste vrouw, en kreeg Niels Soens de trofee voor ludieke darts.

Zaterdagavond staan nog de wijkburgemeestersverkiezing, optredens van ‘Les Folles De Gand’ en ‘Danny Diëgo’, en een fuif met DJ Bossie op het programma. De toegang is gratis.

Foto’s Speleers Nico

Leiehoekkermis 2024
Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 september 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws