BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Foto Reportage, Nieuws, Sport

Bijna 1800 sportievelingen schitteren tijdens sportieve openingsluik 64 ste Ezelsfeesten

Mathias Hoornaert

KUURNE – Vrijdagavond gaven zo’n 1800 sportievelingen het beste van zichzelf in de centrumstraten van Kuurne tijdens het sportieve openingsluik van de 64 ste Ezelsfeesten. Van hen namen 586 deel aan de 41 ste editie van de halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’, die dit jaar ook fungeerde als Provinciaal Kampioenschap van West-Vlaanderen.

Met gunstige weersomstandigheden aan hun zijde konden de atleten uitstekende prestaties neerzetten. Langs het parcours stonden talrijke supporters die de deelnemers luidkeels aanmoedigden, daarnaast was er ook muzikale animatie voorzien op diverse plaatsen waar de deelnemers langskwamen, wat bijdroeg aan het hoge tempo van de race.

Spannende strijd bij de mannen

Bij de mannen werd het een spannende nek-aan-nekrace. Mathias Hoornaert uit Rumbeke wist uiteindelijk als eerste de finish te bereiken, met een indrukwekkende tijd van 1:07:29.0 op het 21 kilometer lange verkeersvrije parcours. Slechts een fractie later, in 1:07:30.1, volgde Emile Vervaeke, die een thuiswedstrijd liep. Tim Calliauw eindigde als derde met een tijd van 1:07:32.9, waarmee de top drie bij de mannen werd afgerond.

Topprestaties bij de dames

Bij de dames ging de overwinning naar Bianca Serroen uit Geluwe, die de halve marathon aflegde in 1:19:01.7. Gwendolyn De Deyne werd tweede in 1:22:08.8, gevolgd door Annelies Deketelaere, die de derde plaats behaalde met een eindtijd van 1:23:23.4.

Meer dan alleen een halve marathon

De halve marathon ‘Rapper dan een Ezel’ wordt jaarlijks georganiseerd door Joggingclub Kuurne. Naast deze race waren er ook andere sportieve activiteiten. Zo konden 970 deelnemers kiezen voor de Ezelsjogging, met parcoursopties van 2, 4 of 6 kilometer. Ook de estafetteloop halve marathon, waaraan 43 ploegen van elk vier personen deelnamen, zorgde voor veel enthousiasme.

Deelnemers aan de Ezelsjogging steunden automatisch het Kinderkankerfonds, aangezien één euro van elk inschrijvingsgeld werd geschonken aan dit goede doel. Verder vond er een estafetteloop plaats tussen de Kuurnse scholen, waarbij de gemeentelijke Centrumschool als winnaar uit de bus kwam.

De volledige uitslag kan nagelezen worden op https://www.rapperdaneenezel.be/

Bekijk weldra hier de gemaakte fotoreportage

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Foto Reportage, Nieuws, Sport