BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

De Paradijsvogel Kuurne viert 70 ste tentoonstelling kleur-, sier- en zangvogels

De Paradijsvogel

KUURNE – Reeds voor de 70 ste maal pakt De Paradijsvogel Kuurne uit met haar jaarlijkse tentoonstelling voor kleur-, sier- en zangvogels.  Reeds voor de vierde maal op rij wordt daarbij ook het provinciaal kampioenschap van West-Vlaanderen ingericht.  Ook dit jaar opteert de vereniging opnieuw om hun evenement te laten plaatsvinden in evenementenhal Kubox. 

Op dit moment hebben zich al 50 deelnemers ingeschreven, die samen meer dan 1500 vogels zullen tentoonstellen. Bezoekers kunnen genieten van een grote variëteit aan vogels, waaronder kleur- en postuurkanaries, grasparkieten, andere parkieten en papegaaien, evenals Europese vogels, duiven, kleine hoenderachtigen en exotische soorten zoals Afrikaanse, Australische en Amerikaanse prachtvinken.

15 erkende keurmeesters

“In totaal zullen 15 erkende keurmeesters van de KBOF (Koninklijke Belgische Ornithologische Federatie) op de vrijdag voor de tentoonstelling de vogels beoordelen”, vertelt Luc Braekeveldt van De Paradijsvogel Kuurne. “De vogels worden geëvalueerd op basis van hun kleur en tekening, maar ook bevedering, houding en algemene conditie spelen een belangrijke rol. Op basis van de behaalde punten worden de titels van provinciaal kampioen, jongerenkampioen en clubkampioen toegekend. Daarnaast kunnen deelnemers die zich specialiseren in één vogelsoort strijden om goud, zilver of brons in hun categorie.”

Alle vogels reglementair gekweekt

Luc voegt eraan toe: “Alle tentoongestelde vogels zijn reglementair gekweekt en geringd door liefhebbers in een beschermd milieu. Vogelkweek is niet alleen cultureel- en wetenschappelijk verantwoord, maar het is ook een duurzame manier om natuurbescherming te bevorderen en het verdwijnen van bepaalde vogelsoorten te voorkomen.”

Openingsuren

De tentoonstelling is gratis toegankelijk op zaterdag 16 november van 09.00 tot 18.00 uur en op zondag 17 november van 09.00 tot 16.00 uur. Daarnaast vindt er op zondag een verkoopbeurs plaats van 07.00 tot 12.00 uur, eveneens gratis toegankelijk. De Paradijsvogel Kuurne telt momenteel ongeveer 130 leden uit de ruime regio rond Kuurne.

Voor meer informatie kun je terecht op www.deparadijsvogelkuurne.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws