BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws

Diedjies Back 2 The Roots komt terug in XL-editie

Diedjies Back 2 the roots

KUURNE – Na het overweldigende succes van Diedjies Back 2 the Roots vorig jaar, keert het evenement terug op zaterdag 9 november voor een nieuwe editie. Het organiserende comité wil opnieuw een topavond neerzetten, met een mix van heerlijke hits uit de jaren ’70 en ’80, aangevuld met een verrassende act. De DJ’s van dienst zijn niemand minder dan Dirk Stoops, Poll Van Ghent, en Gust De Coster.

Wat oorspronkelijk bedoeld was als een eenmalig evenement ter gelegenheid van 900 jaar Kuurne, krijgt nu een vervolg. Diedjies Back 2 The Roots komt terug in een XL-editie, na de eerste succesvolle editie van vorig jaar op 11 november. De vraag naar een vervolg was groot, vooral onder bezoekers die houden van de nostalgische klanken uit de jaren ’60, ’70 en ’80. En het goede nieuws is dat dit evenement nu opnieuw plaatsvindt op zaterdag 9 november.

Muziek uit de jaren ’70 en ’80

“We willen geen exacte kopie brengen van de eerste editie,” zegt Poll Van Ghent, de drijvende kracht achter het evenement. “Vorig jaar hadden we enkel oud-DJ’s die ooit in Diedjies achter de draaitafel hadden gestaan. Dit keer pakken we het anders aan en richten we ons volledig op muziek uit de jaren ’70 en ’80. Vaak hoor je op dergelijke avonden muziek uit de jaren ’90 en later, maar wij willen net die eerdere periodes in de spotlight zetten.”

Gust De Coster

De line-up voor deze editie bestaat uit Gust De Coster, bekend van Belpop en Radio 2, Dirk Stoops van Studio Brussel en zijn programma ‘Was het nu 70, 80 of 90?’, en natuurlijk resident-DJ Poll Van Ghent. “Hoewel een DJ-set van DJ Marco en Podé dit keer ontbreekt, zijn zij wel aanwezig met een verrassingsact”, voegt Gregory Vanwonterghem toe.

Kaartenverkoop online

De kaartverkoop voor Diedjies Back 2 the Roots XL is inmiddels van start gegaan en loopt als een trein. “We merkten al snel dat de vraag groot bleef om het evenement in de oorspronkelijke vorm van vorig jaar te herhalen,” vervolgt Gregory. “Hoewel we dit jaar ook reeds tweemaal uitpakten met een diner-dansformule, hadden veel mensen de wens om ook een editie van het originele concept te organiseren. Daarom hebben we besloten om opnieuw voor de volledige ervaring te gaan. Dit jaar zijn er 1000 kaarten beschikbaar, en een derde daarvan was reeds binnen enkele dagen al verkocht.”

De toegangsprijs is dit jaar 10 euro. “Het was niet mogelijk om de prijs van vorig jaar te behouden, dus we hebben deze licht verhoogd om de continuïteit van het evenement te kunnen waarborgen,” aldus Gregory.

Oudste discotheek van Vlaanderen

Diedjies, de oudste discotheek van Vlaanderen, opende 57 jaar geleden voor het eerst zijn deuren en blijft tot op de dag van vandaag feestgangers verwelkomen. Het concept werd destijds bedacht door Marc Van Wonterghem (80), die een vernieuwende impuls wilde geven aan het uitgaansleven. Diedjies Back 2 The Roots richt zich nu op de bezoekers van toen en trakteert hen op de muziek die in de jaren ’70 en ’80 populair was. Ook dit jaar zullen er opnieuw videoschermen opgesteld staan waarop retrobeelden van Diedjies te zien zullen zijn .

De deuren gaan open op zaterdag 9 november om 19:00 uur. Kaarten voor dit evenement zijn verkrijgbaar via back2theroots.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
16 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws