BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Gemeente Koksijde koopt tweede Beaufort24-kunstwerk

Gemeente Koksijde koopt tweede Beaufort24-kunstwerk

KOKSIJDE – All the Words in the World, het Beaufort24-kunstwerk op de zeedijk in Koksijde, is aangekocht door het gemeentebestuur van Koksijde. Het kunstwerk van de Argentijnse kunstenaar Jorge Macchi was voorzien als bruikleen voor de achtste editie van Triënnale Beaufort, maar de gemeente beslist om het alsnog aan te kopen.

Koksijde verwelkomt een opvallend kunstwerk aan de zeedijk, een creatie van de Argentijnse kunstenaar Jorge Macchi. Het kunstwerk, dat de bezoekers uitnodigt om verschillende perspectieven te verkennen, toont een toetsenbord zonder toetsen en biedt aan beide zijden een andere ervaring: de kalmte van de zee en de levendigheid van het stedelijke landschap.

Kunstwerk ‘All the Words in the World’ krijgt permanente plek in Koksijde

Beaufort24-curator Els Wuyts beschrijft het kunstwerk als een uitnodiging tot ontmoeting en communicatie, ondanks de diversiteit van meer dan 6.000 talen op aarde. Het werk, dat tot stand kwam met de hulp van leerlingen van het VTI Brugge, krijgt een permanente plek aan de E. Vanlangenhovestraat, waar het deel uitmaakt van het Beaufort Beeldenpark.

De enthousiaste reacties van het publiek en de lokale gemeenschap hebben bijgedragen aan de beslissing om ‘All the Words in the World’ te behouden. Schepen van Cultuur Stéphanie Anseeuw benadrukt de emotionele impact van het kunstwerk en hoe het verhalen oproept, terwijl burgemeester Marc Vanden Bussche het als een symbolisch geschenk voor de toekomst beschouwt.

Jorge Macchi, een van de vooraanstaande Zuid-Amerikaanse kunstenaars, heeft zijn werk al tentoongesteld in prestigieuze instellingen zoals Tate Modern en MOMA. Zijn unieke benadering van kunst, met een focus op het creëren van emotie met minimale vorm, maakt hem tot een belangrijke speler in de hedendaagse kunstwereld.

Beaufort24, dat nog loopt tot 3 november, laat Koksijde niet alleen met dit kunstwerk, maar ook met ‘The Herring’ van Johan Creten, waardoor de kustgemeente haar kunstpatrimonium verder verrijkt.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving