BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Media, Nieuws

Janine Bischops last een pauze in bij Familie, Anke Helsen neemt de rol van Brigitte tijdelijk over

VILVOORDE – Binnenkort krijgt het personage Brigitte De Wulf tijdelijk een nieuw gezicht in Familie. Actrice Janine Bischops, die de rol sinds 2017 vertolkt, last een pauze in en zal de komende tijd even niet op de set staan. Terwijl Janine na een drukke opnameperiode wat rust en tijd voor zichzelf neemt, wordt ze in Familie tijdelijk vervangen door actrice Anke Helsen. Anke stond afgelopen maandag voor het eerst op de set en zal vanaf dinsdag 31 december opduiken in de reeks.

Anke Helsen neemt dus tijdelijk over van Janine, tot zij haar rol van Brigitte terug kan opnemen. De actrice speelde al mee in tal van theaterproducties en televisiereeksen waaronder Fair Trade, Spoed en Recht Op Recht. De jongste kijkers kennen haar ook als Stien Struis in Piet Piraat. Anke stond afgelopen maandag voor het eerst op de set van Familie in Lint en speelde er aan de zijde van onder anderen Kürt Rogiers en Hugo Sigal, die in november zijn intrede doet in de reeks. Janine Bischops is nog tot vrijdag 27 december in Familie te zien, na dat weekend ziet de kijker Anke aan het werk.

Foto VTM/DPG Media

Janine Bischops: “Meedraaien in Familie is een feest waar ik elke dag met plezier deel van uitmaak en met hart en ziel het beste van mezelf geef. Het is daarnaast ook een sneltrein die doorraast en na een drukke opnameperiode is het ‘vat’ even ‘af’. Tijd dus om de batterijen terug op te laden en wat rust te nemen voor mezelf. Dat ga ik ook doen. Om nadien vol nieuwe energie terug te keren naar de set. Energie die Brigitte nodig zal hebben, want er staan haar nog heel wat bijzondere momenten te wachten. Verhaallijnen waar ik enorm naar uitkijk. Ik wil mijn collega en beste vriendinneke Anke Helsen van ganser harte bedanken om de rol van Brigitte tijdens mijn pauze over te nemen. De keuze kon niet beter zijn. I love her very much!

Anke Helsen: “Een tijdelijke vervanging is altijd spannend. Brigitte is een geliefd en pittig personage. Een uitdaging om te vertolken, maar ik ga me daar met volle overtuiging in smijten. Brigitte is een personage waar veel vlees aan zit en het is altijd een plezier om zo een karakter te mogen neerzetten. Uiteraard zal ik daar mijn eigen Anke-touch aan geven. Op de Familie-set ben ik alvast warm ontvangen door collega’s zoals Kürt Rogiers en Hugo Sigal. Het is fijn om in zo’n warm bad terecht te komen en wegwijs te worden gemaakt. Tot mijn goede vriendin Janine uitgerust terug naar de set kan komen. Ik ben blij dat ik haar hiermee kan helpen en wens haar de nodige rust toe.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Media, Nieuws

Emotioneel afscheid van Raven in Familie

VILVOORDE – De Familie-kijkers pinkten donderdagavond ongetwijfeld een traantje weg tijdens de aflevering. Dat Raven, het personage van Aaron Blommaert, afscheid zou nemen van de