BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Evenementen, Nieuws, Samenleving

Negenjarige Ona Dewulf jaagt haar droom na in Top Model Belgium Kids en Teen Academy

Top Model

KUURNE – De Kuurnse Ona Dewulf (9) heeft een grote droom, model worden. Die droom komt nu een stap dichterbij dankzij haar deelname aan de wedstrijd Top Model Belgium Kids en Teen Academy, een wedstrijd voor jongens en meisjes tussen 2 en 17 jaar.  Ona heeft zich al door de voorrondes weten te werken en slaagde er ook in op 13 oktober om tijdens de halve finale een ticket voor de finale te bemachtigen. Nu wacht ze vol spanning af tot de grote dag op 18 januari, wanneer de finale van Top Model Belgium Kids plaatsvindt.

Ona Dewulf is de dochter van Mathieu Dewulf en Steffi Goormachtig en loopt school in de Sint-Rita-school in Harelbeke. In haar vrije tijd houdt ze van kickboksen en rope skipping, een spectaculaire vorm van acrobatisch touwspringen. Daarnaast koestert Ona al lange tijd de wens om model te worden, al beseft ze dat dit niet vanzelf zal gaan. Met de steun van haar ouders neemt de negenjarige Ona nu deel aan Top Model Belgium Kids, een wedstrijd die als springplank dient voor kinderen die dromen van een carrière in de modellenwereld.

Ik droom ervan om model te worden

“Vanaf jonge leeftijd wil Ona al model worden,” vertelt haar moeder Steffi Goormachtig. “We hebben dat altijd wat afgewacht, maar nu ze negen is, vonden we het een goed moment om haar die kans te geven en haar uit eigen wil te laten deelnemen. De eerste selectie gebeurde online: de kandidaten moesten een fotoreeks insturen, samen met een korte voorstelling en hun motivatie om mee te doen aan de wedstrijd. Vervolgens werd er op basis van deze inzending een schifting gemaakt door een professionele jury uit de modewereld. Na die selectie volgde een workshop in Mons, waarin de jonge kandidaten werden voorbereid op de halve finale. Ze leerden onder andere hoe ze moesten lopen en poseren tijdens de show.”

Eerste keer op een podium

Tijdens de halve finale wist Ona zich zonder veel problemen te kwalificeren, wat haar een plaats in de finale opleverde. “Ondanks dat het mijn eerste keer op een podium was, viel de stress mee,” vertelt een vrolijke Ona. “Het was spannend om voor zo’n groot publiek te lopen, zeker omdat ik nog geen ervaring had. Maar alles ging goed, en toen ik hoorde dat ik geselecteerd was voor de finale, was ik dolblij. Ik sta immers graag voor de camera.”

Sponsors

Voor de halve finale moest Ona ook zes sponsors vinden, een opdracht die ze met succes voltooide. Bij twee van haar sponsors heeft ze zelfs al haar eerste opdracht als online model uitgevoerd. “Het is een mooie leerschool voor Ona,” vervolgt mama Steffi. “Daarnaast werkt ze zo ook aan haar zelfbeeld onder professionele begeleiding. Ook voor de finale moet ze weer zes sponsors zien te vinden. Dat wordt niet makkelijk, maar met de vakantie voor de deur gaan we er alles aan doen om het vooropgestelde aantal sponsors te vinden. Daarna is het afwachten tot 18 januari, de dag van de waarheid.”

Voor Ona is deze ervaring een unieke kans om dichter bij haar droom te komen. “We hebben wel afgesproken dat haar schoolwerk niet mag lijden onder haar deelname,” voegt Steffi toe, “anders halen we de stekker eruit.”

Boeiende wereld van het modellenwerk en de reclame

De Top Model Belgium Kids Academy wil jongeren helpen zich te ontwikkelen en hun plaats te vinden in de boeiende wereld van het modellenwerk en de reclame.  De deelnemers aan de opleiding worden begeleid door een team van professionals die zorgen voor de bescherming en het welzijn van de jonge deelnemers.  Dankzij deze prachtige ervaring worden de deelnemers aan de wedstrijd mogelijks tijdens hun deelname aan de wedstrijd gespot door reclameprofessionals of agentschappen.  Wie Ona financieel wil steunen als sponsor kan contact opnemen op het e-mail adres steffigoormachtig@hotmail.com.  Of Ona gekroond wordt tot laureaat van de wedstrijd weten we op 18 januari.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
24 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Samenleving