BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Samenleving

Schilderworkshops in open lucht lokken honderden deelnemers naar de Leiestreek

Schilderworkshops in open lucht lokken honderden deelnemers naar de Leiestreek

BRUGGE – De Leiestreek en het omliggende landschap inspireren al generaties lang kunstenaars en creatievelingen. Om die traditie te eren organiseerde Toerisme Leiestreek dit jaar voor het eerst een reeks Paint&Sip workshops. Tijdens 23 Paint&Sip workshops op 11 verschillende locaties konden deelnemers hun eigen meesterwerk creëren in open lucht. Alle workshops waren snel uitverkocht en goed voor zo’n 575 deelnemers. Toerisme Leiestreek is tevreden met dit resultaat en kijkt ernaar uit het concept ook in 2025 opnieuw te organiseren.

Tijdens de Paint&Sip workshops maakten de deelnemers hun eigen schilderij op inspirerende locaties, van idyllische natuurplekken tot kunstzinnige omgevingen. De kunstwerken en locaties waren steeds gekoppeld aan kunstenaars uit de regio, zoals onder andere Emile Claus, Valerius De Saedeleer en Wim Delvoye. Deelnemers konden in een ontspannen sfeer schilderen en genieten van lokale dranken.

Schilderen en ‘sippen’ op unieke locaties

De workshops, begeleid door Pigment Paint&Sip uit Gent, waren toegankelijk voor zowel volwassenen als jongeren en vonden plaats op verschillende data tussen 21 april en 22 september 2024. Dankzij de financiële steun van Toerisme Leiestreek werden tickets aangeboden tegen een voordeeltarief van €15 per persoon (dranken inbegrepen).

“Tijdens deze evenementen leerden de mensen veel meer kennen dan hun eigen schildertalenten”, aldus Simon Verhamme van Pigment Paint&Sip, “Ze raakten tijdens het schilderen makkelijk aan de praat met oude kennissen of mensen uit een andere streek, leerden lekkere streekproducten kennen en kwamen op prachtige plaatsen waar ze anders misschien nooit zouden komen.”


De Paint&Sip workshops maakten deel uit van een bredere campagne om de Leiestreek nog sterker te positioneren als een kunstzinnige en creatieve bestemming. Het doel was om naast kunstliefhebbers ook een breder en jonger publiek aan te spreken, dat via deze laagdrempelige workshops kon kennismaken met lokale kunstenaars en de schoonheid van de Leiestreek.

Leiestreek als creatieve regio

Toerisme Leiestreek organiseert ook nog Kunst&Kasteel (6 oktober 2024 t.e.m. 23 februari 2025), een exclusieve kijk in het Kasteel van Rumbeke en de aanwezige private kunstcollectie, en Kunst&Diner, gastronomische diners op kunstlocaties zoals Atelier Roger Raveel (25-26 oktober 2024 – uitverkocht), Atelier José Vermeersch (31 januari en 1 februari 2025) en het Museum van Deinze en de Leiestreek (1 maart 2025).

Meer info via www.toerisme-leiestreek.be/kunst

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Samenleving