BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Soupapke bereidt zich voor op een nieuwe kolderact tijdens de Ezelsfeesten

Soupapke

KUURNE – Al enkele weken is de cast van Soupapke druk bezig met het instuderen van hun rollen voor de komende Ezelsfeesten. Dit jaar richt het gezelschap zich vooral op de naderende gemeenteraadsverkiezingen en neemt het de lokale politiek op de korrel. Op Ezelszaterdag staat Soupapke, samen met zijn trawanten, omstreeks 11.15 uur klaar in de feesttent op parking Damier om het publiek te vermaken met humor van eigen bodem.

Al 33 jaar een bron van plezier

Al 33 jaar brengt Soupapke de inwoners van Kuurne aan het lachen. Wat ooit begon als een grap, met Jos Depypere in de rol van Soupapke, is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbare activiteit tijdens de Ezelsfeesten. In de loop der jaren werd Jos bijgestaan door nieuwe personages, waardoor het typetje uitgroeide tot een geliefd gezelschap.

“Dit jaar draait een groot deel van ons optreden om de gemeenteraadsverkiezingen en enkele opvallende gebeurtenissen in Kuurne van het afgelopen jaar,” vertelt Rik Nuyttens, alias Ture, de cafébaas uit ‘De Koppige Ezel’. “We spelen opnieuw met de volledige cast, wat betekent dat iedereen erbij zal zijn. Een deel van het scenario werd geschreven door Jos Depypere en Philip Vertriest tijdens hun reis naar Kreta, maar ook Geert Blomme, alias Berke, heeft een heel groot aandeel in de tekst. Sinds begin september zijn we druk aan het repeteren, vier avonden per week: op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Gelukkig kunnen we dit jaar gebruikmaken van de zaal in het woon-zorgcentrum H. Familie, waarvoor we erg dankbaar zijn.”

Rik omschrijft het team rond Soupapke als een echte vriendengroep: “Hoe dichter de Kermesse nadert, hoe beter de sfeer. De meeste bezoekers van de Ezelsfeesten kennen ons alleen van de voorstelling op zaterdagochtend, maar ook op vrijdagmiddag 5 oktober treden we al op met een grote playbackmiddag voor alle bewoners, vrienden en familie van het rusthuis H. Familie.”

De eerste verjaardag van reus Soupapke

Naast de opvoering van Soupapke in de feesttent, maakt ook de reus Soupapke, die dit jaar zijn eerste verjaardag viert, deel uit van de Ezelsfeesten. Deze reus is een creatie van Luc Detollenaere en Rik Nuyttens. “De eerste verjaardag van reus Soupapke laten we niet zomaar voorbijgaan,” vervolgt Rik Nuyttens. “We organiseren een wedstrijd via onze Facebookpagina ‘Soupapke van Kuurne’, waarbij deelnemers kunnen raden hoe groot de reus is, aangevuld met een schiftingsvraag die natuurlijk met Soupapke te maken heeft. Er zijn enkele verrassingen te winnen. Dus kijken naar de facebookpagina soupapke van Kuurne loont zeker de moeite.

Tot slot bedankt Rik Nuyttens iedereen die betrokken is bij Soupapke voor hun inzet en hulp.

Cast 2024

Dit jaar spelen mee in de sketch van Soupapke: Jos Depypere (Soupapke), Paul Declercq (beenhouwer Borje), Rik Nuyttens (Ture, cafébaas uit De Koppige Ezel), Geert Blomme (Berke, de gemeentewerker), Carla Meyhui (Marie-Jeanne, vriendin van Soupapke en poetsvrouw in café De Koppige Ezel), Katrien Libeert (Katrien, personeelslid van het gemeentehuis), Lien Vanhauwaert (passant), Frederick Tytgat (gastrol), Sybe Van Demeulebrouck, (eveneens een gastrol) en Vivianne Rogolle (in een zeer passende gastrol).

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
1 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws