BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

Nieuws, Wegenwerken

Wegdek van A19 richting Kortrijk wordt hersteld: ernstige hinder verwacht vanaf 25 oktober

Wegdek van A19 richting Kortrijk wordt hersteld: ernstige hinder verwacht vanaf 25 oktober

MENEN/WEVELGEM – Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt vanaf vrijdag 25 oktober het wegdek van de A19 in Menen en Wevelgem. Over een afstand van 3,5 kilometer worden de rechter- en linkerrijstrook richting Kortrijk volledig vernieuwd, tussen het op- en afrittencomplex Menen en het knooppunt met de E403 in Moorsele. De werken duren tot woensdagochtend 30 oktober. Er wordt grote hinder verwacht voor het verkeer.

Op verschillende plaatsen in het wegdek van de A19 richting Kortrijk zitten er putten. In afwachting van de herstelling van die putten werd er tijdelijk een snelheidsbeperking van 90 km/u ingevoerd, om het verkeer er veiliger te laten verlopen. Nu wordt het wegdek grondig hersteld: over een afstand van 3,5 kilometer wordt het wegdek van de A19 vernieuwd tussen het op- en afrittencomplex Menen (nr. 2 op A19) en het knooppunt met de E403 in Moorsele. De bovenste versleten asfaltlaag wordt volledig verwijderd en er komt een nieuwe asfaltlaag op de linker- en rechterrijstrook.

Werken vanaf 25 oktober

Vanaf vrijdagavond 25 oktober 19 uur zet de aannemer de nodige signalisatie klaar. Daarna begint hij met de vernieuwingswerken, die vrijdagavond nog starten en zullen duren tot woensdagochtend 30 oktober. Als alles vlot verloopt, rondt de aannemer de werken af op woensdag om 7 uur ‘s ochtends. De snelheidsbeperking van 90 km/u die voordien gold, wordt weggenomen.

Zware hinder voor verkeer op A19 in beide richtingen

Tijdens de werken rijdt het verkeer richting Kortrijk op de andere rijrichting van de A19, over 1 versmalde rijstrook aan 70 km/u. Het verkeer richting Ieper rijdt over 2 versmalde rijstroken. Ook hier geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

De oprit van het op- en afrittencomplex Menen (nr. 2 op A19) in de richting van Kortrijk wordt afgesloten. Het verkeer richting Kortrijk wordt omgeleid via het op- en afrittencomplex in Wervik (nr. 2a op A19). Hier neemt het verkeer de afrit en keert men op de eerstvolgende rotonde terug om vervolgens de oprit richting A19 Kortrijk te nemen.

Tijdens de werken zal er zware hinder zijn voor het verkeer op de A19, in beide richtingen. Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht vooral veel file op de A19 richting Kortrijk, op maandag 28 en dinsdag 29 oktober. Maar er is ook kans dat er op de E403 in beide richtingen file ontstaat doordat de werfzone dicht tegen het knooppunt Moorsele gelegen is. Op tijd vertrekken is de boodschap.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2024
Geschreven door
BRU redactie Ronny Hantson
Nieuws, Wegenwerken