BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Brand op afgemaaide akker in Ieper

Brand op afgemaaide akker in Ieper
Foto: BRU
Vrijdagnamiddag werd de brandweer van Ieper opgeroepen door een voorbijganger voor een grasbrand. Eenmaal aangekomen ging het om tientallen vierkante meters afgemaaide tarwe die in brand stond. De voorbijganger belde niet alleen de hulpdiensten maar ging zelf ook het vuur te lijf met enkele brandblussers. Door de brand was ook een grote witte rookwolk waarneembaar vanaf de Zuiderring. Met behulp van 2 mestkarren met elk een inhoud van ongeveer 18.000 liter uit de buurt kon het brandend oppervlak afgebakend worden waardoor het vuur geen verdere uitbreiding nam. Na een uurtje was de brand geblust. Hoe de brand ontstaan is word onderzocht. Mogelijks is een nog brandende sigaret de oorzaak. Niemand raakte gewond.
Brand op afgemaaide akker in Ieper
Foto: BRU

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 juli 2015
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Branden, Nieuws