BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Twintig bewoners tijdelijk geëvacueerd door kelderbrand

Foto NDZ
Foto NDZ
Een kelderbrand in een appartementsgebouw gelegen in het centrum van Kortrijk heeft er zaterdag in de vooravond voor gezorgd dat een twintigtal bewoners onmiddellijk hun flat dienden te verlaten. Om de bewoners tijdelijk op te vangen werd door de brandweer een bus van De Lijn gevorderd. Omdat er even onduidelijkheid was over 5 bewoners die niet waren komen opdagen, werd door de brandweer het hele gebouw doorzocht, maar uiteindelijk bleken deze niet aanwezig op het ogenblik van de brand. Hoe het vuur kon ontstaan is momenteel nog onduidelijk, de Politie onderzoekt de zaak. De brandweer had de kelderbrand uiteindelijk snel onder controle en ventileerde het gebouw. De schade is beperkt. Verwacht wordt dan ook dat de bewoners vanavond nog terug zullen kunnen naar hun appartement of studio. Gedurende de bluswerken werd de Hendrik Consciencestraat, waar éénrichtingsverkeer geldt richting de rotonde “appel”, afgesloten voor alle verkeer. In het appartementsgebouw zijn op de benedenverdieping de 2 interimkantoren gevestigd, alsook het kantoor van Cohesie, een organisatie die aan bemiddeling doet tussen minderjarige dader en slachtoffer.  
Foto NDZ
Foto NDZ
 

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
19 december 2015
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws