BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Replica van Menenpoort in Legoblokjes bij Arianne Hotel Ieper

Replica van Menenpoort in Legoblokjes bij Arianne Hotel Ieper
Foto: FVL
Nog tot eind november staat in Hotel Arianne in Ieper een replica van de Menenpoort in Lego-blokjes. De replica is het werk van Jan Vanden Berghe uit Langemark en bevat maar liefst 54.900 Lego-blokjes, en is 2m op 1m groot. De bouw van de replica duurde 5 maanden. Het aantal Lego-blokjes komt bijna overeen met het aantal Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden en niet meer geïdentificeerd of teruggevonden werden, en waarvan de namen vermeld staan op de Menenpoort. Maandag worden daar ook nog de leeuwen bijgeplaatst die zullen te zien zijn aan de Menenpoort vanaf maandagavond. “Jan is vooral benieuwd naar wat de reacties van de bezoekers zijn in zijn gastenboek bij de replica van de Menenpoort. Er worden heel veel foto’s genomen aan de replica door onze bezoekers die het alvast een geslaagd idee vinden.” Alus Natasja Feliers van Arianne Hotel.
Replica van Menenpoort in Legoblokjes bij Arianne Hotel Ieper
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 april 2017
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te