BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws

Kerstmarkt Kuurne terug een grote publiekstrekker

Kerstmarkt Kuurne terug een grote publiekstrekker
Foto: RVM
Afgelopen zaterdag werd in Kuurne de 29ste kerstmarkt georganiseerd door het Braderiecomité in Kuurne. Naast de Ezelsfeesten, ArtMarkt, spaaractie, kinderrommelmarkt, nieuwjaarsreceptie en het uitbrengen van het voordeelboekje organiseren zij dus ook de kerstmarkt. Voor de 7de keer werd er een wedstrijd gekoppeld tijdens de kerstmarkt. Een externe jury werd uitgenodigd om de kraampjes te beoordelen. Er werd gejureerd op uitstraling, kledij verkopers, aankleden van de stand, productkeuze en enthousiasme. De winnaar krijgt volgend jaar zijn kraampje gratis aangeboden. ‘We moeten toegeven, de kraampjes waren stuk voor stuk mooi aangekleed. Je voelde dat er een wedstrijdsfeer aanwezig was’ verteld Nancy Parmentier, bestuurslid van het Braderiecomité. Uiteindelijk werden er 3 deelnemers genomineerd: de Centrumschool Kuurne, Woonzorg De Heilige Familie en het muziekfestival P’latse Doen. De Winnaar werd uiteindelijk  de Centrumschool. Als animatie kozen we voor een artiest uit onze eigen gemeente. David Willemyns is een gepassioneerd liefhebber van ijssculpturen. Elk jaar maakt hij enkele sculpturen die te bezichtigen zijn tijdens de opendeurdagen van zijn bakkerij. Bakkerij Tompoes vind je in de Bavikhoofsestraat. We hadden David reeds aan het werk gezien tijdens de kerstmarkt in 2010. Door het grote succes toen vonden we het tijd om hem nog eens uit te nodigen en zijn nieuwste creaties te laten tonen aan het grote publiek.
Kerstmarkt Kuurne terug een grote publiekstrekker
Foto: RVM
Voor de tweede keer werd tijdens de kerstmarkt een kinderopvang georganiseerd in de vorm van een kinder-knutsel-atelier. Pedro Colasse en zijn team zorgden er voor dat de kleinsten zich amuseren terwijl de ouders genoten van een hapje en een drankje.  Het kinder-knutsel-atelier was te vinden in de Klinker. Twaalf volwassenen begeleiden de kinderen in hun knutselactiviteit. De kinderen konden er hun eigen kerststal met bijhorende figuren maken en versieren volgens hun eigen fantasie. Ze konden er een tafelvoetbalspel, een magische portemonnee, armbreien, kerstkaarten en kadodoosjes maken. Indien ze met alles klaar waren of echt geen zin meer hadden in knutselen, maar mam en of papa waren nog niet terug, was er een mogelijkheid om eventueel een gezelschapsspel te spelen. Tevens konden de kinderen genieten van warme chocolademelk, een muffins of cake, koekjes, snoepjes, fruitsapje, water en een ijsje.  
Kerstmarkt Kuurne terug een grote publiekstrekker
Foto: RVM
Tentoonstelling Herr Seele en Kamagurka in Oostende

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
18 december 2017
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Foto Reportage, Nieuws