BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Ongevallen

Zes gewonden bij kop staart aanrijding

Zes gewonden bij kop staart aanrijding
Foto: FVL
Bij een kop-staart aanrijding op de Zuiderring te Ieper, net voor het rond punt met de N8 richting Heuvelland, vielen zondagnamiddag zes gewonden. Omwille van de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem moesten de renners van Ieper naar Menen via de N8 en de rotonde ter hoogte van de Zuiderring. Het verkeer op de Zuiderring komende van de A19 werd hierdoor stilgelegd waardoor reeds een aantal wagens stil stonden. Vermoedelijk heeft de bestuurster van de Kia Sportage de stilstaande wagens te laat opgemerkt en reed met volle snelheid in op de laatste stilstaande wagen, een BMW XS. De impact was bijzonder zwaar. Bij de kop-staart aanrijding vielen zes gewonden, waaronder 3 kinderen. 2 ziekenwagens van Ieper en 1 ziekenwagen van de brandweerzone Fluvia brachten de gewonden naar het ziekenhuis van Ieper en Menen. Ook de MUG van Ieper kwam ter plaatse. De bestuurster van de Kia zat gekneld en moest bevrijd worden door de brandweer. Vijf inzittenden, waaronder drie kinderen, zijn lichtgewond, de bestuurster van de Kia was iets zwaarder gewond.
Zes gewonden bij kop staart aanrijding
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 maart 2018
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws, Ongevallen