BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Radio Gemini vanaf 7 mei terug te horen op FM

Radio Gemini vanaf 7 mei terug te horen op FM
Foto: RVM
Radio Gemini was één van de pioniers op gebied van radio maken voor de lokale bevolking. Begin de jaren 80 begon het radioverhaal vanuit Herseaux, een deelgemeente van Moeskroen, in Wallonië. Later verhuisde men naar Moeskroen zelf om dan uiteindelijk in Kortrijk terecht te komen. Vanaf 1996 was de populariteit van Gemini sterk aan het dalen. Men koos voor het jongere publiek maar succes bleef echter uit. Vorig jaar werd het nieuwe mediadecreet van Minister Sven Gatz opgesteld. Er waren 3 gegadigden voor dit pakket maar het was uiteindelijk radio Gemini die met een stevig onderbouwd dossier het pakket binnenhaalde. De VZW radio Gemini kreeg dus een zendvergunning voor het frequentiepakket Kortrijk (106,4 Mhz) – Zwevegem (105,7 Mhz). Wasabi FM uit Zwevegem diende geen dossier in. De bestuursleden van Wasabi FM maakten de berekening en men was er al snel uit dat de nieuwe licentie binnenhalen een dure aangelegenheid ging worden. Zij bleven tot en met 31 december 2017 uitzenden op FM via de 105;7 Mhz maar moesten daarna de uitzendingen staken.
Radio Gemini vanaf 7 mei terug te horen op FM
Foto: RVM
Een paar maanden geleden kwamen de mensen van radio Gemini en Wasabi Fm samen en al snel bleek dat zij op dezelfde golflengte zaten wat betreft ‘radio maken’. Een samenwerking was voor beiden dan ook de logische volgende stap. Samen gaan ze verder onder de naam Radio Gemini. Het is zeker niet de bedoeling om het “oude Gemini” terug op rails te zetten, dit willen ze wel even onderstrepen. Hoe goed Gemini ook was in de jaren 80, een kopie van het vroegere Gemini neerzetten is quasi niet meer mogelijk in 2018. Een nieuwe versie van Wasabi Fm zal het ook niet worden. Het wordt dus een mix tussen beide. Uiteraard gaan ze ook nu weer voor een sterke lokale verankering. Kortrijk krijgt dus na jaren terug een onafhankelijke lokale radio. Met een format van veel 70s, 80s en 90s willen ze een doelgroep van 35 tot 55 jaar bereiken. De uitzendingen starten op maandag 7 mei vanuit de vernieuwde studio’s van Wasabi FM en dit op de frequenties 106.4 (Kortrijk) en 105.7 (Zwevegem). Meer informatie is te vinden op hun website: www.radiogemini.eu Radio Wasabi FM in 2017 Radio Wasabi FM, gestart met internetradio tijdens de Ezelsfeesten in Kuurne.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
4 mei 2018
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws