BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Branden, Nieuws

Brand in nieuw zwembad LAGO Kortrijk Weide

Brand in nieuw zwembad LAGO Kortrijk Weide
Foto: FVL
Dinsdagavond iets voor 23u00 kwam een melding binnen in de hulpcentrale. Wandelaars hadden meerdere explosies gehoord en stelden een uitslaande brand vast bij het nieuwe zwembad. De politie kon dit meteen ook verifiëren via het realtime cameranetwerk op Kortrijk Weide. Op sociale media circuleerden al snel beelden van de toren die in brand stond. Dit waren de 5 polyester glijbanen die vuur hadden gevat. De PZ Vlas stelde een veiligheidsperimeter in. Door de afgrenzing met de Leie, de spoorweg en het evenementenplein kon dit vlot gebeuren. Het treinverkeer van de NMBS diende wel tijdelijk stilgelegd te worden. De hulpverleningszone Fluvia kwam ter plaatse met alle posten. Er werden verschillende ladderwagens opgesteld en er werd een tankwagencircuit ingesteld voor de aanvoer van water. Na anderhalf uur was de brand onder controle. Het dak en het gebouw werden van dan af blijvend gekoeld met waterstralen om instortingsgevaar tegen te gaan. Er vielen geen slachtoffers gedurende het hele incident en er kwamen ook geen schadelijke stoffen vrij. Er zal nu samen met de brandweer en de uitbater van het zwembad worden gekeken hoe groot de schade is en welke herstellingen er dienen te gebeuren voor het zwembad kan open gaan. Het is een zware domper op de feestvreugde. Op vrijdag 1 maart was de officiële opening gepland.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 februari 2019
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Branden, Nieuws
ChatGPT helpt je een lief vinden

ChatGPT helpt je een lief vinden

KORTRIJK – Technologie speelt een steeds belangrijkere rol in onze samenleving. Ook de manier waarop mensen daten, wordt door de immer voorthollende evolutie beïnvloed. Zo