BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Algemeen Nieuws, Nieuws

Westtoer stelt vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voor

Westtoer stelt vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voor
Foto: FVL
In Mesen werd woensdagnamiddag de vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voorgesteld. Het parcours van de route werd fors uitgebreid: drie beroemde plugstreets uit de klassieker Gent-Wevelgem zijn opgenomen in het parcours en ook Ieper maakt nu deel uit van het traject voor fervente fietsers. De grensoverschrijdende route trekt onder meer door het Vlaamse en Franse Heuvelland. Sportieve fietsers kunnen nu ook kiezen voor de grote lus van 128 km, om eerst door de Menenpoort in Ieper te fietsen alvorens het echte klimwerk begint. Het parcours trekt daarna achtereenvolgend vanuit Kemmel door Westouter, Boeschepe, Godewaersvelde, Berthem, Bailleul, Loker, Dranouter, Mesen en Komen-Waasten, en eindigt met een dubbele beklimming van de Kemmelberg. Deze sportieve fietsroute speelt in op de groeiende nationale en internationale belangstelling voor de Vlaamse wielerklassiekers. De route kan ook gereden worden vanuit Roeselare (KOERS. Museum van de wielersport) en Wevelgem (Parking Guldenbergplein). De gpx van de routes kunnen gedownload worden via de website van Westtoer, Westhoek en Cycling in Flanders.

Homeland of Cycling

De wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ is een initiatief van Westtoer en kwam tot stand in samenwerking met de gemeente Heuvelland, Organisatie Gent-Wevelgem, Toerisme Westhoek, Toerisme Leiestreek en Destination Coeur de Flanders. De route kadert in het toeristisch hefboomproject ‘Homeland of Cycling’ en wordt gesteund door Toerisme Vlaanderen in het kader van het Impulsprogramma Kernattracties. Het parcours is digitaal beschikbaar maar ook bewegwijzerd zodat de rit het ganse jaar door kan gereden worden. Een wielerkaart is verkrijgbaar aan de prijs van € 2 via de webshop van Westtoer.

Westtoer stelt vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voor
Foto: FVL
Westtoer stelt vernieuwde wielerroute ‘Gent-Wevelgem in Flanders Fields’ voor
Foto: FVL

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 maart 2019
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Algemeen Nieuws, Nieuws

50.000 bloemen voor Flanders Fields

Foto FVL WESTHOEK – Onder de noemer ‘50.000 bloemen voor Flanders Fields’ worden op verschillende locaties in de Westhoek, allium bloembollen geplant. In het voorjaar