BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Orde van de Ezel schenkt aardig bedrag aan Kinderkankerfonds

Foto NSK
Foto NSK
De verkiezing van de nieuwe Koning Ezel tijdens de afgelopen ezelsfeesten bracht ook geld in het laatje voor het Kinderkankerfonds.  Nu alle inkomsten verzameld tijdens de nacht van de Ezel op zaterdag zijn geteld pakte de Orde van de Ezel vrijdagavond uit met het totaalbedrag die kon verzameld worden en integraal wordt geschonken aan het Kinderkankerfonds.   Met trots kon de Orde van de Ezel dan ook een cheque overhandigen aan het Kinderkankerfonds ter waarde van 3355 euro.   Het Kinderkankerfonds werd opgericht in het jaar 1986 als financieel steunfonds voor de toenmalige kinderkankerafdeling van het UZ Gent. Sinds haar oprichting heeft vzw Kinderkankerfonds reeds talrijke initiatieven verwezenlijkt om het lot van zieke kinderen te verbeteren.  Naast materiële hulp voor de afdeling en financiële ondersteuning op maat voor de getroffen gezinnen,  investeerde het Kinderkankerfonds ook fors in bijkomende professionele hulp voor de kinderen en hun gezinnen en in adoweekends en adokampen voor de getroffen kinderen. Zo kreeg onlangs nog de Kuurnse Suzan Claerhout, die momenteel een preventieve nabehandeling geniet, nadat ze genezen werd verklaard van leukemie de mogelijkheid om op kamp te gaan naar Spa via de vereniging.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
27 oktober 2019
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving