BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Gestrande Kuurnenaren op weg richting België nadat ze erin slaagden om Nicaragua te verlaten

13 Philip Vertriest Corona BR1kopie Het heeft hen veel moeite gekost om Nicaragua te verlaten.  Daarnaast zorgden ook enkele vluchten die op het laatste nippertje werden geannuleerd ervoor dat het viertal ook heel wat geld verloor aan op voorhand aangekochte vliegtuigtickets via het internet.  Maar uiteindelijk zijn Benedikt Devos, Christophe Vandekerckhove, Micha Breemeersch en Philip Vertriest uit Kuurne dan toch op weg richting België.  Via het vliegveld van Managua slaagden ze erin om één van de laatste vluchten te nemen vanuit Nicaragua richting Miami.   “We splitsten ons op in twee groepen”, vertelt Philip Vertriest die reeds drie dagen onder weg is zonder slaap en zich nu in Londen bevindt, “Zelf verliet ik Nicaragua woensdag even na de middag.  Benedikt, Christophe en Micha namen een vlucht later, gezien de vlucht waarop ik zat volgeboekt was.  Momenteel is het nerveus afwachten hier in Londen tot mijn volgende vlucht die vrijdagmorgen gepland staat richting Parijs.  De Londense luchthaven ligt er verlaten bij en ook alle hotels die ik bezocht zijn volgeboekt.  Ik bivakkeer nu al acht uur voor Aerotel in de hoop dat er plekje vrijkomt, maar ik denk dat ik eraan zal zijn voor mijn moeite.  Wat mij echter opviel op de vlucht tussen Miami en Londen was dat de stewardessen van American Airlines geen mondmasker droegen ondanks het volle vliegtuig met toeristen waarvan heel wat onder hen een mondmasker droegen.”  Ook Benedikt, Christophe en Micha stellen het goed en zijn momenteel gestrand op de luchthaven van Miami waar ze nog zes uur dienen te wachten voor aleer hun vlucht richting Londen opstijgt.  “Tot op heden is alles vlot verlopen”, vertelt Benedikt Devos vanuit Miami, ” Ikzelf en Christoph werden wel bij aankomst in Miami onderworpen aan een koortsmeting.  Op het vliegtuig zelf werd gemeld dat het de laatste vlucht was van American Airlines richting de USA, dus we mogen van geluk spreken dat we met ons drieën nog meekonden met deze vlucht, waarop vooral terugkerende piloten zaten.  Een hotel die nog kamers vrij heeft is hier in Miami alvast niet te vinden, waardoor we volledig op onszelf zijn aangewezen.”  Vanuit Parijs gaat het dan verder voor het viertal met de TGV  richting Rijsel.  Hoe het dan verder moet weten Philip,  Benedikt, Christophe en Micha echter nog niet.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 maart 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving