BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Belgisch voedingssupplement Phyt Exponent bevat ingrediënten die helpen om het immuunsysteem te moduleren

Exponent Pharmapath is een Belgisch bedrijf met hoofdzetel in Luxemburg.   Een van hun producten die ze op de markt brengen is Phyt Exponent die al wordt en werd ingezet in verschillende landen, telkens in de hoop dat het voedingssupplement merkbaar het immuunsysteem zou ondersteunen. Aan het JFK Hospital in Liberia in 2014 tijdens de ebolacrisis leerde CEO Joris Ghyssaert zelfs niemand minder dan Dr. Faucci – de Amerikaanse topviroloog – kennen en konden beiden uitgebreid van mening wisselen rond het belang van een goed afweermechanisme.  Al jarenlang proberen de producenten er alles aan te doen om te achterhalen welke effecten hun product allemaal heeft.  Phyt Exponent werd immers ontworpen door niemand minder dan gedoctoreerd industrie-apotheker Edward Verhaeren, die lange tijd aan de Katholieke Universiteit van Leuven doceerde als eerstaanwezend assistent (1980-1987). Het Europees patent rond verbeterde absorptie werd al toegepast op het voedingssupplement zelf en heeft mogelijk nog meer in petto dan we nu al weten.  Daarom vindt ook Phamapath zelf het belangrijk om uit te spitten wat de andere positieve eigenschappen van Phyt Exponent zijn.  Sinds de coronacrisis is uitgebroken, doet de producent dan ook verwoede pogingen om regeringen, wetenschappers en virologen te overtuigen om Phyt Exponent te laten testen.  Onder andere een experiment aan het Nigerian Institute of Medical Research en de erkenning door het Favv toonden reeds aan dat er geen bijwerkingen zijn, waardoor dergelijke onderzoeken veilig zouden kunnen gebeuren, maar voorlopig werd er – ondanks een parlementaire interpellatie die helaas onbeantwoord bleef – geen gevolg gegeven aan de aanvragen.  Tussen maart en het einde van mei werd Phyt Exponent – dat sinds 2019 onder nummer TAN 19 FF 0753 in Tanzania door de Federal Drug Administration is erkend als voedingssupplement – al ondersteunend aan 22 patiënten met zware zuurstoftekorten uitgetest.  De tests werden afgenomen door Dr. Edward Masatu en Dr. Kingu Saidi Mtemi, aan het Lugalo General Military Hospital en het MHS-Massana Hospital[JG3] . Een patiënt stierf, maar dat gebeurde al 30 minuten na aankomst in het ziekenhuis; zijn toestand was al zeer ernstig.   Al de anderen verlieten het ziekenhuis na een kort verblijf. Een reeks westerse, gecontroleerd verlopende onderzoeken die zouden toelaten om nog duidelijker te kunnen aanwijzen waarvoor ‘Phyt’ zoal kan ingezet worden, zou voor Pharmapath dus een fantastisch mooie stap in de goeie richting zijn.   Gezien ook dieren immers planten niet alleen als voeding gebruiken, maar ook om van bepaalde ziektebeelden af te geraken, speelt ook voeding dus  eveneens voor de mens een belangrijke rol in onze eigen gezondheid, of we dat nu willen of niet.   Zo eten chimpansees bladeren van de Aspiliaplant om zich te verlossen van darmparasieten.  Te weinig inname van bepaalde voedingstoffen kan immers allerlei nare ziektebeelden in het leven roepen.  Een bekend voorbeeld? De bemanning van Christoffel Columbus kampte met scheurbuik wegens een gebrek aan vitamine C in de voeding.  Ons immuunsysteem bestaat uit verschillende biologische structuren en processen die ons beschermen tegen virussen, bacteriën, schimmels en andere ziekten.  Leeftijd, erfelijke aandoeningen en blessures, maar ook de gevolgen van allerlei psychologische problemen kunnen een nadelig effect hebben op zijn werking. Het verklaart allemaal waarom ouderen gemakkelijker ten prooi vallen aan COVID-19 dan anderen, al blijft het belangrijk om te benadrukken dat het virus eender wie kan affecteren en dat zelfs wie geen symptomen vertoont, drager kan zijn.   Ondertussen staat de teller op meer dan 42,5 miljoen bekende gevallen en 1,15 miljoen doden. Voorlopig is er bovendien nog geen vaccin beschikbaar en dus is het zoeken naar de beste bescherming.   Social distancing en mondmaskers zijn belangrijke ingrepen, maar helaas wordt er vaak te weinig aandacht besteed aan het verbeteren van ons immuunsysteem zelf.   Volgens het bedrijf die Phyt Exponent op de markt brengt zouden nog thans de ingrediënten in Phyt Exponent hulp kunnen bieden.   Daarnaast is Phyt Exponent  100% natuurlijk en bevat alcoholische extracten van verschillende planten die we gebruiken in ons voedingspatroon, zoals look en Chamomilla en in mindere maten Echinacea, hondsgras en het driekleurig viooltje. Over al deze ingrediënten bestaan er vanzelfsprekend wetenschappelijke studies die de werking ervan aantonen. Look werd wellicht reeds het meest onderzocht. Meer, zelfs: de eerste vermeldingen van zijn geneeskrachtige eigenschappen dateren al uit het China van 2000 voor Christus.  Omdat Phyt Exponent zo geconcentreerd is, volstaat het doorgaans om elke dag een aantal druppels te drinken dat overeenkomt met jouw gewicht in kilogram, verspreid over twee of drie keer. Omwille van de alcoholbasis en aanwezige ingrediënten als look, heeft Phyt Exponent een uitgesproken smaak. Die verdwijnt snel, maar wie alles wat toegankelijker wil maken, kan de druppels bijvoorbeeld aan appelsap toevoegen, zonder dat de effectiviteit van Phyt Exponent daardoor daalt.  Meer info via www.pharmapath.lu

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
8 november 2020
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws