BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Wat maakt Thomas De Gendt beter? 

Solo Thomas De Gendt is gamer, bierliefhebber en kan een Rubik’s Cube oplossen in minder dan één minuut. Men zou daarnaast bijna vergeten dat hij ook profrenner is met onvergetelijke zeges in de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Romandië, de Ronde van Catalonië, de Vuelta en Saint-Etienne. Als wielrenner moet je goed kunnen omgaan met vermoeidheid, zowel fysiek als mentaal. Pijn is het resultaat dat je krijgt als je je eigen fysieke grenzen verlegt. “Als je na een training of wedstrijd geen pijn hebt, is het een teken dat je niet diep genoeg geweest bent, en dan verbeter je niet.” Het gevoel dat hij tijdens een koers of een training over de limiet gaat, jaagt De Gendt zoveel mogelijk na. Dan pas voelt hij dat hij beter wordt. Jonas Heyerick is al meer dan twintig jaar wielerjournalist en schreef dit boek over het werk en het leven van Thomas De Gendt, al zegt de coureur daar zelf over: “Naast de fiets heb ik geen leven. De fiets is mijn leven”.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
25 november 2020
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving