BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Ieper krijgt een officiële editie van Monopoly

Ieper krijgt een officiële editie van Monopoly
Foto: FVL
In juni 2021 komt er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave onder officieel erkende licentie van Hasbro: Monopoly Ieper. Deze gelimiteerde uitgave biedt de uitgelezen kans om Ieper op een unieke manier te verkennen. De editie blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Iepers jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar typisch Ieperse straten, pleinen en bezienswaardigheden. Er zal plaats zijn voor historische gebouwen in de stad maar ook voor recentere gebouwen of projecten. Zo zal je bijvoorbeeld de Grote Markt of het Vandenpeerenboomplein kunnen kopen maar ook CC Het Perron of AC Auris. Burgemeester Emmily Talpe: “Stad Ieper heeft heel wat te bieden en dat zal je terugvinden op het spelbord. Er zit ook van elke deelgemeente iets in. Ongetwijfeld zal een eigen Ieperse versie van Monopoly voor veel Ieperlingen ook de trots op onze prachtige historische stad nog verder aanzwengelen. Ik ben er zeker van dat het een hebbeding wordt.“ De Lakenhallen, Menenpoort en Minneke Poes prijken prominent op de doos. Ook de kans- en algemeen fondskaartjes worden ingevuld met Ieperse verwijzingen. Onder andere de Kattenstoet en Ypres Rally zullen hier aandacht krijgen. Voor de overige invulling van het spel is het nog wachten tot de lancering richting zomer van 2021.

Het laatste vakje: de Ieperling beslist!

Schepen Diego Desmadryl: “Er is één vakje op het spelbord dat nog niet ingevuld is. Hiervoor willen we beroep doen op de Ieperlingen. Een week lang loopt via www.monopolyieper.be een poll waar iedereen een stem kan uitbrengen op zijn favoriete sportvereniging. Er zijn meer dan 100 mogelijkheden, van plaatselijke voetbalclubs, turnclubs, fietsclubs tot handbooggildes. De vereniging met de meeste stemmen, krijgt uiteindelijk een plaatsje op het bord middels hun bijhorende locatie (sportveld, podium, …). Het wordt dus spannend om te vernemen welke locatie de meeste stemmen kan verzamelen.”

Stemmen kan via www.monopolyieper.be tot en met donderdag 18 februari, een week lang dus.

Opvallend: in 2011 behaalde Ieper al een plaatsje op de België-editie van Monopoly. Toen werd door speelgoedproducent Hasbro een grote online stemronde georganiseerd om te bepalen welke steden op het bord zouden komen. Het was burgemeester Emmily Talpe, toen nog OCMW-raadslid, die een grote promotiecampagne opzette. En met succes, er werd massaal gestemd en Ieper veroverde als hoogste nieuwkomer een plek op het spelbord.

Ook voor handelaars

Stad Ieper was nauw betrokken bij in de invulling van het spelbord. Zo kregen ook de Ieperse handelaars en ondernemers de kans om een plaatsje te krijgen op het bord. Monopoly Ieper wordt dus zeker een eyecatcher, waarvan de lokale middenstand mee kan profiteren: een unieke kans om een blijvende zichtbaarheid te creëren bij een breed publiek. Monopoly Ieper zal te koop zijn vanaf juni 2021. Het zal gaan om een gelimiteerde oplage. Hoeveel spellen er exact zullen gedrukt worden is nog niet duidelijk maar het spel zal niet in constante productie gaan. Voor zij die zich willen verzekeren van een exemplaar: het spel kan nu al besteld worden als pre-order via www.monopolyieper.be.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 februari 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws
Hevige brand bij Orgamex Ieper

Hevige brand bij Orgamex Ieper

IEPER – Donderdagavond brak een zware industriebrand uit bij Orgamex langs de Oostkaai te Ieper. Er werd een Be-Alert uitgestuurd om ramen en deuren te