BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Derde online versie van ‘Assisen’ opnieuw groot succes

Assisen Dat het format “Assisen” van theaterhuis Uitgezonderd. een ijzersterk concept is, bewijst de derde online versie opnieuw. Het productiehuis van James Cooke heeft drie weken voor de start van het proces alweer de kaap van 5000 tickets bereikt. Het publiek krijgt hier duidelijk niet genoeg van en dat geheim zit hem ongetwijfeld in de interactiviteit van het format. NU OOK ALS TELEVISIEFORMAT Het succes van deze interactieve whodunnit is ook SBS Belgium niet ontgaan. Na het theater en de digitale versie, krijgt dit originele idee van Uitgezonderd. een vervolg op het televisiescherm. James Cooke slaat met dedsit – zijn productiehuis dat hij samen met Bob Jennes, Gert Verhulst & Hans Bourlon runt – en SBS Belgium de handen in elkaar om dit format op PLAY4 te brengen. Ook programmadirecteur Annick Bongers bevestigt de komst van dit splinternieuw televisieformat dat geheel past binnen het DNA van PLAY4. “Het belooft topfictie met alle gekende ingrediënten te worden. En ook hier krijgt de kijker de sleutel in handen en zal die de rol van jury op zich moeten nemen.” DE GROOTSTE VOLKSJURY VAN VLAANDEREN Dit televisieprogramma wordt een unieke beleving voor elke kijker. Niet enkel wordt die rechtstreeks aangesproken wanneer iemand zich tot de jury richt, hij zal ook week na week aandachtig moeten kijken en luisteren naar alle getuigenissen en elk pleidooi. Twijfel, discussie, argwaan en een spannende ontknoping vormen de basis. Klopt het wat de getuigen zeggen, of zijn ze zelf verdacht? Nadat alle puzzelstukjes verzameld zijn zal de kijker tot een wijs en verstandig oordeel moeten komen en de beschuldigde vrij pleiten of naar de gevangenis sturen. Het wordt een echte mindfuck waarbij de waarheid pas na de stemming aan het licht komt. Wanneer dit programma juist op PLAY4 te zien zal zijn, blijft een goed bewaard geheim. DE WRAAKMOORD Maar voor het zover is, kan Vlaanderen vanaf 30 maart 2021 nog mee speuren naar de waarheid in het derde online verhaal, De Wraakmoord. Ronkende namen als Frances Lefebure, Stan Van Samang, Kim Van Oncen, Bart Van Avermaet, Tine Embrechts e.a. zullen de kijker proberen overtuigen van hun gelijk. Inschrijven als jurylid kan nog steeds via www.assisenonline.be ASSISEN DE WRAAKMOORD – HET VERHAAL Op 17 mei 2018 wordt de 41-jarige Johnny Vaessen, ambtenaar Stedenbouw en Ruimtelijke ordening, met een aantal messteken om het leven gebracht. Al snel komt zijn collega Geert Deridder in het vizier als verdachte. Na onderzoek blijkt Johnny Vaessen de zus van Geert Deridder te hebben verkracht. Een confrontatie tussen beide heren loopt uit de hand en Geert Deridder steekt Johnny Vaessen neer bij een vechtpartij. Althans dat beweert het onderzoek… Anderhalf jaar later komt de zaak voor het Hof van Assisen. Volgen de leden van de jury de beweringen uit het onderzoek of brengen alle getuigenissen en pleidooien hen op andere gedachten?

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
17 maart 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving

Het proces met grootste volksjury ooit

Sinds donderdag 1 oktober wordt de grootste volksjury ooit samengesteld voor ASSISEN ONLINE DE BADKUIPMOORD. Deze interactieve, online-beleving van een assisenzaak is uniek in Vlaanderen. Gekende regisseur Frank