BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Brandweer rukt uit voor lekkende container-aanhangwagen op bedrijfsterrein

Foto NDZ
Foto NDZ
De brandweer van zone Fluvia diende zondagavond uit te rukken naar de parking van de firma R. Vanden Berghe N.V. langs de Barmbeekstraat in Beveren-Leie.  Wandelaars merkten iets na zes uur een spoor op die gevormd werd door een bruine substantie die uit een containeraanhangwagen lekte en richting de openbare weg liep. Omdat op de vrachtwagen geen ADR-bord aanwezig was, was het ook voor de brandweer niet meteen duidelijk welke substantie precies uit de container lekte.  “Na enig zoekwerk en contact met de chauffeur die ter plaatse kwam, werd duidelijk dat de container geladen was met gepekelde paardenvellen.”, aldus officier Freddy Devos van brandweerpost Beveren-Leie, “Deze worden gepekeld om te bewaren.  Na het Paasweekend zou de bewuste container overzee verscheept worden.  Door een gat in de plastiekfolie onderaan de container, lekte inderdaad een bruine substantie die uiteindelijk ongevaarlijk bleek. Er werd nog even gevreesd dat het asfalt beschadigd was geraakt door de pekelsubstantie, maar ook dat bleek niet te kloppen. Vloeibare pekel wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor het berijdbaar houden van fietspaden tijdens de winterperiode”. Eens duidelijk waar het lek vandaan kwam, werd de parking door de brandweer schoongespoten.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
5 april 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws

Lek in middendruk gasleiding

Bij werkzaamheden in de Beselarestraat te Geluwe werd dinsdag voormiddag een middendruk gasleiding geraakt. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De gasleiding