BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Leukemie overwinnen met stamceldonoren, een benefiet talkshow & The Starlings

Stamcel Ona is een meisje van 18. In oktober 2019 is er acute leukemie bij haar vastgesteld. Op dit ogenblik zit ze in quarantaine in het UZ Gent. Haar broer Tibo, student op Narafi, volgt haar wel en wee in een pakkende reportage die te zien zal zijn tijdens de uitzending. ‘Ik wil de mensen duidelijk maken, dat hoe slecht het ook gaat, je naar de positieve dingen moet kijken in het leven’, vertelt Ona in de reportage. ‘Ik hoop dat we met dit initiatief mensen warm maken om stamceldonor te worden omdat veel mensen hierop wachten.’ Het zijn de gedreven studenten van het NARAFI multicamera traject die de talkshow realiseren. De reportage ‘Niks Vanzelfsprekend’ zal de rode draad vormen in een sensibiliserende live show. Het wordt een wervelend uur met een lach en een traan en met veel schoon volk zoals Lies Vandenberghe die de show presenteert. We laten verschillende mensen aan het woord, patiënten die wachten op een stamceldonor die voor hen letterlijk van levensbelang is. The Starlings ( Tom Dice & Kato Callebaut ) verzorgen de muzikale intermezzo’s. Koop je ticket en steun Kom op tegen Kanker. De captatie gaat door in de NARAFI-studio in Vorst en houdt rekening met de Covid-19 veiligheidsvoorschriften voor de audiovisuele sector en het hoger onderwijs. De uitzending zal online gestreamd worden op vrijdag 2 april om 20u. Je kan de de uitzending volgen door tickets te kopen via deze link. Een standaardticket kost €5, een steunticket kost €25. Na aankoop van je ticket ontvang je een persoonlijke link om de uitzending te bekijken. Wie zich aanmeldt als stamceldonor bij het Rode Kruis, en we hopen dat dat massaal gebeurt, krijgt een gratis ticket. Als je verdere info hierover wenst, hou dan zeker de sociale mediakanalen van LUCA School Of Arts in de gaten. We hopen op veel kijkers en veel nieuwe stamceldonoren. De opbrengst van de Show gaat integraal naar Kom op tegen Kanker. Dit project wordt mogelijk gemaakt dankzij de hulp en de steun van diverse bedrijven uit de audiovisuele sector zoals Twin4u, Kiwanis Eeklo Meetjesland, LUCA School of Arts en Kom op tegen Kanker. Verplaatsing wegens verstrengde maatregelen. Oorspronkelijk ging de show door op vrijdag 2 april. Door de verstrengde maatregelen genomen door de overheid waren de studenten genoodzaakt deze show te verplaatsen naar vrijdag 30 april. De studenten werken in verschillende bubbels en houden zich tot het uiterste aan de huidige covid-19 maatregelen. Over LUCA School of Arts – NARAFI De professionele Bachelor Audiovisuele Technieken: Film, TV en Video van LUCA School of Arts Campus Brussel/NARAFI (een hele mondvol!) leidt creatieve all-rounders op. Studenten proeven drie jaar van alle facetten van het film- en televisievak. In het afstudeerjaar zijn er sinds kort 3 keuzetrajecten: fictie, non-fictie en multicamera.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving