BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Spannend nieuw 12+-boek van Carry Slee over de gevaren van fake news

Fake Levi ziet dat Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek voert met Mila, met wie Levi verkering heeft. Hij pikt dat niet en gaat op Emiel af, geeft hem een schop en jaagt hem op. Later die dag hoort hij dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin Levi Emiel van de vesting bij het park trapt. Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet en ze maakt het uit. Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en wordt ontzettend vaak bekeken. En de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar… Carry Slee is met stip op één de meest bekende kinderboekenauteur. Hele generaties zijn met haar kinderboeken opgegroeid. Tien keer won ze de prijs van de Nederlandse Kinderjury en vijf keer de Jonge Jury. Van haar boeken zijn meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht. Het boek verschijnt op 19 mei.    

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 april 2021
Geschreven door
Steven
Nieuws, Samenleving