BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Politie en Bijzondere Veldwachters pakken overlast mountainbikers aan in provinciale domeinen

Politie en Bijzondere Veldwachters pakken overlast mountainbikers aan in provinciale domeinen
Foto: FVL
Sommige plaatsen in de provinciale domeinen zijn verboden terrein voor mountainbikers. In de provinciale domeinen is er voor elke categorie bezoekers ruimte voorzien. Groepen mountainbikers begeven zich echter soms wel op wandel- en of ruiterpaden in de provinciale domeinen en dat zorgt uiteraard voor conflicten. Daarnaast beschadigen ze dit kostbaar gebied. Vandaag werden op drie plaatsen controles uitgevoerd, namelijk op de Kemmelberg, de Palingbeek en de Gasthuisbossen. De Bijzondere Veldwachters kregen het gezelschap van het mountainbiketeam van de politiezone Arro Ieper, de gemotoriseerde politie en zelfs een drone om mountainbikers op te sporen die zich niet aan de regels houden. De Bijzondere Veldwachters proberen altijd eerst de overtreders te wijzen op hun fout, maar als die in groep zijn, durven ze soms wel eens tekeer gaan tegen de Bijzondere Veldwachters die de orde moeten handhaven in de provinciale domeinen. Wellicht omdat zij geen politie-uniform dragen denken de mensen dat zij niet gemachtigd zijn om te verbaliseren, niets is echter minder waar. Zij kunnen net als de politie een proces-verbaal opstellen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
7 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (FVL)
Nieuws