BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Brandweer en Politie, Nieuws

Rookontwikkeling op bovenverdieping van villa, rookmelder voorkomt erger

Foto NDZ
Foto NDZ
Maandagavond rukte de brandweer uit naar een villa langs de Klein Ronsestraat in de Zwevegemse deelgemeente Otegem.  Een rookmelder op de bovenverdieping van de woning was kort voordien afgegaan en alarmeerde de bewoners, die meteen de brandweer verwittigden. Toen die aankwam, stond de hele bovenverdieping onder de rook.  Na enig zoekwerk werd de oorzaak van de rookontwikkeling gevonden: aan een doos gevuld met speelgoed was het karton beginnen branden.  “De rookmelder heeft hier echt wel het verschil gemaakt, mocht zoiets bij nacht gebeuren, dan zou dat heel andere gevolgen kunnen gehad hebben”.  Eens de situatie onder controle was, werd de bovenverdieping van de woning verlucht.  De schade bleef dankzij de snelle alarmering heel beperkt, waardoor de woning bewoonbaar bleef.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
2 november 2021
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Brandweer en Politie, Nieuws