BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Kuurns zwembad viert gouden verjaardag

Foto NSK
Foto NSK
Het Kuurnse zwembad is 50 jaar jong en dit zal de komende maanden met diverse activiteiten worden gevierd.  Deze gouden verjaardag wil Kuurne niet zomaar onopgemerkt laten passeren.  Op 16 september 1972 openden voor de eerste maal de deuren van het zwembad onder het toeziend oog van toenmalig burgemeester André Deylgat en Gaby Ottevaere als zwembadbeheerder.  “In ons Kuurnse zwembad leerden reeds generaties zwemmen of kwamen er ontspannen of sporten”, vertelt schepen van sport Jan Deprez, “Bij de opstart waren in het zwembad 4 redders en 1 poetshulp tewerk gesteld.  Om het zwembad ook toegankelijk te maken voor minder mobiele mensen werd 20 jaar terug geïnvesteerd in een stoellift, die ondertussen ook reeds een update kreeg.  Naast het jaarlijks grote onderhoud en de nodige herstellingen onderging het zwembad ook al twee grondige renovaties en werd in 1985 voorzien van een nieuw dak.”  Vorig jaar kondigde het gemeentebestuur van Kuurne nog aan dat het verder zal blijven investeren in het zwembad zodat het verder open kan blijven en voldoen aan de milieuvoorwaarden van de VLAREM-wetgeving.   In 2019 beleefde het zwembad een topjaar met niet minder dan 83500 bezoekers.  “Twintig jaar terug vierden we al het 30-jarig bestaan van ons zwembad met een dag vol activiteiten en plezier”, vertelt burgemeester Francis Benoit, “Gezien we dit jaar toe zijn aan de gouden verjaardag van het zwembad mag dat iets meer zijn en maken we er meteen een feestjaar van, waarbij we elke maand een prikactie voorzien.  Niet elke actie zal echter aangekondigd worden. Zo maken we iedereen warm voor de grote dag!  We zullen dan ook onze zwemmers en bij gelegenheid -onze inwoners- dan ook op geregelde tijdstippen verrassen.  Vaker komen zwemmen is dus de boodschap voor de komende maanden!”  De eerste actie wordt voorzien op Valentijn met een 1+1 gratis.  Om de sfeer helemaal optimaal te maken worden die dag de lichten gedimd en wordt de onderwaterverlichting geactiveerd en dit in combinatie met honderden kaarsjes en diverse deuntjes romantische muziek.  Via de website van de gemeente Kuurne zullen op regelmatige tijdstippen de overige acties worden aangekondigd.  De apotheose van deze gouden zwembadverjaardag staat gepland op zaterdag 17 september met een heus festival.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
15 januari 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws