BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Samenleving

Politie-inspecteurs gehuldigd voor redden van visser die aan pompstation te Ooigem in water terecht kwam

Foto FVL
Foto FVL
Kimberley Lafaut (32) en Sam Vandewiele (37) die tewerk gesteld zijn als inspecteur bij de politiezone MIDOW werden op het gemeentehuis van Wielsbeke, namens het gemeentebestuur en het politiecollege, gehuldigd gezien ze vorige week vrijdag een visser wisten te redden die in het water was terecht gekomen ter hoogte van het pompgebouw in Ooigem. De visser die vorige week vrijdag accidenteel in het water terecht kwam in de nabijheid van het pompgebouw in Ooigem toen hij op metalen platen liep die op de rand van het Jaagpad lagen, maar toen hij erover liep één van de platen in het water terechtkwam, is zijn twee helden heel dankbaar.  Een andere visser die even verderop aan het vissen was hoorde plotseling het hulpgeroep van zijn collega en ging kijken wat er aan de hand was.  Toen hij merkte dat Jimmy C. in het water aan het spartelen was gooide hij een boei naar Jimmy die zich probeerde vast te klampen aan een betonnen richel. Intussen werden ook de hulpdiensten verwittigd. Een patrouille van de PZ Midow was snel ter plaatse en aarzelde geen moment om de visser in het water ter hulp te schieten. Via het touw van een reddingsboei die ze hadden vastgemaakt aan de reling probeerden ze zo een drietal meter lager in het water te komen, maar gemakkelijk verliep dit niet.  De inspecteur die als eerste afdaalde aan het touw liep bij deze reddingspoging lichte brandwonden op aan zijn handen en diende het touw uiteindelijk los te laten en zich in het water te laten vallen.  Daarna sprong ook zijn collega het water in om samen de man in nood te helpen. “We merkten dat de man redelijk moe en in paniek was en hij raakte niet in de reddingsboei omdat er te weinig ruimte was aan het pompgebouw waar de man in het water was terecht gekomen.”, vertellen de inspecteurs, “Even later kwamen ook die bakken aan de buitenkant van het pompgebouw in beweging waardoor het nog wat extra gevaarlijk werd, maar we wisten dat er hulp onderweg was en dat het allemaal wel goed zou komen. Bij aankomst van de brandweer werd eerst de onfortuinlijke visser gered en konden wij achter de brandweerduikers zwemmen tot aan de overkant van de Leie waar we ons via het ponton van de jachthaven uit het water konden hijsen. Wij waren als eersten ter plaatse en hebben onze verantwoordelijkheid opgenomen, dat we er een nat pak aan overhielden is nog het minste.”

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
21 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Samenleving