BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

TUI fly zet in op duurzaamheid door vernieuwing vloot op luchthaven Antwerpen

E195-E2-TUI Luchtvaartmaatschappij TUI Airline investeert opnieuw in duurzaamheid door de leasing van 3 Embraer-toestellen type E195 E2 voor het Belgische TUI fly Belgium. Deze zullen vanaf de eerste helft van volgend jaar worden ingezet met de luchthaven van Antwerpen als basis. Ze vervangen de huidige Embraer E190’s die bij TUI fly Belgium sinds 2016 operationeel zijn. Door de sterke reductie van de CO2-uitstoot die hiermee gepaard gaat, bouwt TUI zo verder aan de ecologische vooruitgang. Ook de halvering van de geluidsuitstoot komt tegemoet aan het welzijn van de omwonenden van de luchthaven. Net als bij de eerdere introductie van andere toesteltypes krijgt TUI fly Belgium de primeur binnen TUI Group.  TUI fly Belgium, opgericht in 2004 en de tweede grootste luchtvaartmaatschappij in België, kan een mooi palmares voorleggen qua verjonging en dus verduurzaming van haar vloot. In 2013 leasede het bedrijf als eerste een Boeing 787 ‘Dreamliner’, gevolgd door vier Embraer E190-toestellen in 2016 en vier Boeings 737-8 in 2018. Telkens ging het om de recentste vliegtuigtypes die een opmerkelijke vooruitgang betekenden qua vermindering van de CO2- en geluidsuitstoot. Volgend jaar komt er een vervolg aan dit sterke verhaal: de introductie van drie Embraer E195 E2-toestellen. “Deze drie toestellen zullen de huidige E190-vliegtuigen die grotendeels werden ingezet op de luchthaven van Antwerpen vervangen”, legt Piet Demeyere van TUI Belgium uit, “De voordelen van het nieuwe type situeren zich op enkele belangrijke terreinen.  Zo heeft het toestel 136 stoelen, dat zijn er 24 meer dan de huidige 112 stoelen in de E190. De vliegtuigconfiguratie bij Embraer –  twee in plaats van drie stoelen naast elkaar die zeer gewaardeerd wordt door koppels – blijft ook bij dit type behouden.  Een ander belangrijk aspect zijn de technisch performantere motoren en door aanpassingen in de aerodynamica is de CO2-uitstoot per stoel liefst 33% lager dan bij de Embraer E190. Binnen een normaal vluchtprogramma betekent dit jaarlijks 29,7 ton minder uitstoot per stoel. Bij het opstijgen en landen draagt het geluid van de E195 tot 50% minder ver dan bij de E190. Daardoor behoort de E195 E2 tot de allerstilste toestellen binnen het ‘regional’-segment, het kleinere vliegtuigtype. Zowel de lawaaireductie als de verminderde uitstoot zijn ‘Chapter 14 certified’.  Wat eveneens belangrijk is, is de afstand die de nieuwe toestellen kunnen overvliegen. Tot op heden vloog TUI fly vanuit Antwerpen niet verder dan 1900 kilometer. Afhankelijk van de lengte van de startbaan, de vluchtbezetting en de windrichting kan de E195 E2 een afstand tot 4455 kilometer overbruggen. Door de beperkte lengte van de startbaan in Antwerpen kan de E195 E2 van daaruit bestemmingen tot 2280 kilometer verder bereiken. Deze ruimere ‘range’ opent op termijn dan ook perspectief voor nieuwe, verder gelegen bestemmingen vanuit Antwerpen.”  De levering van de drie E195-toestellen wordt verwacht in het voorjaar van 2023. Ze zullen dan zo snel mogelijk operationeel worden gemaakt en de huidige toestellen vervangen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
22 oktober 2022
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten