BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Nieuw cultureel voorjaar in Kuurne start op woensdag 25 januari

Guy Swinnen and the ladies koenbauters
Foto: Guy Swinnen and the ladies – Koen Bbauters
Guy Swinnen opent samen met zijn ladies het Culturele voorjaar in Kuurne. Woensdag 25 januari start de tweede helft van het Kuurnse cultuurseizoen in de Kubox. Guy Swinnen trekt een blik soulklassiekers open en laat zich omringen door Lien Van De Kelder, Isabelle A en Nina Babet. Bij de muzikanten herkennen we Axl Peleman op basgitaar. De tour ging pas van start en het publiek kan zich verheugen aan de beste soulnummers gebracht door een straffe liveband en een mooie combinatie van stemmen door Guy Swinnen & De Ladies.

“Kuurne is één van de weinige West-Vlaamse shows tijdens deze tour, voor Lien Van De Kelder is het ongetwijfeld een blij weerzien. Ze bracht namelijk haar kinderjaren door in onze ezelsgemeente, op deze manier is het voor haar een soort thuiskomen. ” – Francis Benoit, Burgemeester.

Voor de muziekliefhebber is het dit voorjaar één en al verwennerij in de Kubox. De britse tributeband Clearwater Creedence Revival brengt een ode aan de echte CCR. Deze gelegenheidsband brengt topmuzikanten naar het Kuurnse podium. Ze verdienden hun pluimen bij legendarische bands als The Animals, The Hollies en Paul McCartney’s Wings. Op het gebied van muzikale adelbrieven kunnen deze heren er dus een mooie stapel voorleggen.

Naast Britse wereldklasse kon dit jaar eigen talent zeker niet ontbreken. Kuurne viert haar 900ste verjaardag dus zal er in 2023 extra aandacht zijn voor artiesten met een Kuurnse achtergrond.

Na succesvolle edities met Steak Number Eight, Team William, Drums Are For Parades, Willow en Adyssa is dit het ideale moment om het stof van Club Discovery te blazen. Tijd voor muzikale ontdekking van eigen bodem, Chillow brengt na samenwerkingen met Flip Kowlier en Brihang zijn eigen muzikaal verhaal. Met Pauze dompelt hij ons onder in een bad vol neosoul en pure West-Vlaamse poëtische teksten. Zijn soloplaat is een pareltje die positief onthaald werd bij Radio 1, live brengt hij muzikale toppers mee naar Kuurne om de perfecte sfeer te creëren voor zijn nummers. Kom het vooral zelf beleven en ontdekken op 5 mei in de Hoeveschuur.

In aanloop naar het Songfestival in Liverpool zorgt Wouter Mattelin samen met The Antler King, Neeka en Axl Peleman voor een nostalgische trip door de rijke geschiedenis van het Songfestival. Op donderdag 18 mei kan je tijdens History Of Songfestival genieten van de mooiste nummers uit de eerste 45 jaar. De gouden tijden, toen een live orkest de artiesten ondersteunde op het podium. Die hits staan in ons geheugen geprent, die liedjes brengen The Antler King, Neeka en Axl Peleman live naar Kuurne. Wouter Mattelin zorgt voor een hele dosis leuke anekdotes en songfestivalweetjes!

Maar niet alleen muziekliefhebbers kunnen genieten van Cultuur in Kuurne. In het theaterstuk ‘Perpetuum Mobile’ herkennen we acteerklasse op het podium. Tine Embrechts, Bert Verbeke, William Boeva – ja de comedian waagt zich na een gastrol in Nonkels opnieuw aan het acteerwerk – en Peter Thyyssen brengen een tragikomisch verhaal van Jef Hoogmartens. Na de succesvolle televisiereeks Amateurs, schreef Jef ditmaal een stuk voor de theaterzalen.

Liefhebbers van de lach mogen de comeback van Kamiel Spiessens niet missen. Chris Van den Durpel is een icoon in de Vlaamse humor. Hij liet televisiekijkend Vlaanderen lachen met zijn welgekende typetjes. Met zijn allerbekendste typetje staat hij nu ook live op de planken. Op woensdag 25 februari zal hij het Kuurnse publiek inpalmen, want dat isj niet moeilijk dat isj gemakkelijk!

“Ondanks de moeilijkere financiële tijden zakken er toch heel wat mensen af naar onze voorstellingen, in oktober verkocht Compagnie Cecilia – met Sebastien Dewaele – de Kubox uit. Ondertussen zorgen Chris Van den Durpel en de Britse CCR tributeband voor een razendsnelle ticketverkoop. We konden nog enkele extra plaatsen vrijgeven waardoor de allerlaatste tickets nu beschikbaar zijn!” – Jonathan Breughe, Vrijetijdsdienst – cultuurprogrammator.

Ook de jongere generatie kan proeven van Cultuur in Kuurne, zoals elk jaar organiseert het gemeentebestuur schoolvoorstellingen. Dit jaar is er in de krokusvakantie ook kindercinema in de Sint-Pieterszaal. Ditmaal viel de keuze op “Ook muizen gaan naar de Hemel”, een prachtige stopmotion familiefilm over het overwinnen van vooroordelen en de kracht van ware vriendschap. Het is een bewuste keuze om na de commerciële kinderfilms ook eens culturele meerwaarde aan te bieden aan de jongere inwoners van Kuurne. Tickets reserveren voor alle voorstellingen kan vlot via de webshop www.kuurne.be/tickets of in de vrijetijdsdienst – Boomgaardstraat 134 Kuurne – tickets@kuurne.be

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 januari 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online