BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Eerste week juli interessante vertrekperiode voor Vlaamse gezinnen door gespreide vakantie in Franstalig onderwijs

E195-E2-TUI De grote vakantie begon tot vorig jaar op 1 juli voor het ganse land. Sinds dit schooljaar ligt dit echter anders en moeten de Franstalige kinderen een week langer in de klas blijven waardoor Franstalige gezinnen pas in vakantie kunnen gaan vanaf het weekend van 8 juli. De kleinere markt tijdens de eerste week van juli betekent echter voor de Vlaamse gezinnen een extra prijsgunstige vertrekperiode. Wie de laatste dagen van juni kan vertrekken, doet echter nog meer voordeel. Het prijsvoordeel tussen de eerste en de tweede week van juli bedraagt makkelijk 20%. “In de gehele economie wordt de prijs van een product bepaald door de wet van vraag en aanbod.”, vertelt Piet Demeyere, Head of External Communication van TUI Belgium, “Dat is ook zo in de toeristische sector, waar hoog- en laagseizoen altijd al een belangrijke rol hebben gespeeld in de prijsvorming. Een periode van hoogseizoen wordt hierin van oudsher gelinkt aan de schoolvakanties, wanneer de vraag vaak het aanbod overtreft.  Schoolvakanties waren tot vorig schooljaar gelijk voor het gehele land, maar sinds dit schooljaar heeft het Franstalige onderwijs deze periodes radicaal gewijzigd. Het Franstalige systeem hanteert twee weken herfstvakantie en twee weken krokusverlof, maar maakt de eerste week van juli en de laatste week van augustus schoolplichtig voor de Franstalige scholieren.  De eerste week van juli was altijd al iets goedkoper geprijsd in aanloop naar het bouwverlof, de echte hoogseizoenperiode. Dit jaar wordt deze week echter nog interessanter door een verminderde vraag omwille van de enkel nog Vlaamse vakantieperiode. En gezinnen die de laatste dagen van juni al kunnen vertrekken, kunnen zelfs genieten van pure laagseizoenprijzen!” Tijdens de last minute-periode, die dit weekend van start gaat, gelden daardoor op verschillende bestemmingen veel hogere kortingen voor afreizen tot 7 juli dan gewoonlijk, tot zelfs 50% op de basisprijs. De interessantste prijzen vindt men op Tunesië en Bulgarije waar de gezinsprijs (2 volwassenen en een kind) in diverse all-in-hotels al ruim onder de € 2000 blijft.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
26 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten