BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws, Sport

Werken en topsport zijn geen goede combinatie om er voluit te kunnen voor gaan

Oshin Derieuw
Foto NSK
Na bijna vijf jaar halftijds als kabinetsmedewerkster van burgemeester Francis Benoit te hebben gewerkt zet bokster Oshin Derieuw even haar job on hold om haar Olympische droom na te streven.  Op donderdag 27 april was het de laatste werkdag voor de huidige WBA en IBO intercontinentale kampioene voor aleer ze voluit haar voorbereidende trainingen kon aanvatten met het oog op haar tornooi in Polen waarbij ze zich kan kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. European Games Bokster Oshin Derieuw (35) stoomt zich momenteel klaar voor haar deelname aan de European Games in Krakau (Polen) die haar een ticket kunnen opleveren voor de Olympische Spelen in Parijs.  Om dit optimaal en gefocust te kunnen doen nam de topsportster reeds in april drie weken onbetaald verlof op, om vervolgens sinds 27 april in loopbaanonderbreking te gaan.  “De komende weken wil ik alles op alles zetten voor de European Games in Polen”, vertelt een super gemotiveerde Oshin Derieuw, “De voorbije vijf jaar combineerde ik mijn carrière als profbokser met een halftijdse job op het kabinet van burgemeester Francis Benoit.  Een niet altijd even geslaagde combinatie als je er voluit wil voor gaan.  Na het onbetaald verlof die ik reeds opnam in de maand april en de overige dagen die ik volledig aan trainen kon gaan spenderen voel ik mij al een stuk fitter.  De algemene vermoeidheid die ik doorheen de afgelopen jaren opbouwde is er zo te voelen stilaan aan het uitkomen.  Momenteel is het nog wat zoeken om terug het perfecte evenwicht te vinden tussen eten, trainen en rusten, maar ook hier ben ik op de goede weg.  Ik kon ook reeds voor een eerste maal meetrainen met de nationale ploeg in Brussel, iets wat ik vanaf heden tweemaal per week zal doen, naast de geplande trainingen bij mijn Franse Ploeg.” Verstek door knieblessure In 2020 diende Oshin Derieuw nog verstek te laten gaan voor de kwalificatie van de Olympische Spelen in Tokio wegens een opgelopen knieblessure tijdens een kamp.   Ondanks er even opnieuw wat hoop voor haar was in 2021 spatte ook deze droom als een zeepbel uit elkaar toen ze te lezen kreeg via het internet dat de Europese kwalificaties van april naar de maand juni werden verplaatst door corona.  Met de nieuwe Olympische Spelen in zicht in 2024 gaat Derieuw er opnieuw voluit voor met dat ene doel voor ogen, de kwalificatie binnen halen om zo haar deelname aan deze spelen te verzekeren. Aangepast trainingsschema “Het wordt voor mij alvast aanpassen als ik de kwalificatie binnenhaal voor de spelen gezien tornooien immers anders verlopen dan gebruikelijk in het profboksen.   In plaats van de tien rondes van twee minuten verloopt Olympisch boxen in drie rondes van drie minuten, waardoor er maar weinig recuperatie mogelijk is of tijd om je tegenstander te analyseren gezien er steeds volle gas dient gegeven te worden.  Daarnaast ben ik op het tornooi ook een van de oudere deelneemsters en is het tevens een ontmoeting met de beste boksters van Europa.  Het zal dus een volledige week alles geven zijn waarbij snelheid voorop komt.  Ondertussen werden mijn trainingsschema’s reeds daaraan aangepast, al was het voor mij toch flink wennen.”    Als Oshin in Polen erin slaagt om de halve finale te halen is haar deelname aan de Olympische Spelen in Parijs alvast verzekerd.  Daarnaast krijgt ze eveneens voor deze prestatie een topsportcontract van de Vlaamse Gemeenschap aangeboden die haar de financiële ruimte moet geven om haar een jaar lang enkel te focussen op haar trainingen.   Mocht ze echter niet slagen in haar opzet in Polen dan krijgt ze op de wereldkwalificaties in Parijs begin volgend jaar nog een herkansing om als nog een ticket voor de Olympische Spelen in de wacht te slepen.  Afgelopen woensdag reisde Derieuw alvast af richting het Franse Argenteuil waar ze deelneemt aan een driedaags tornooi.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
12 mei 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws, Sport