BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Tui annuleert alle afreizen naar Rhodos tot en met dinsdag 25 juli

Tui Nadat gisteren diverse toeristen werden geëvacueerd uit hun hotels in het zuiden van Rhodos naar aanleiding van de aanhoudende bosbranden daar en het op dit moment niet duidelijk is wanneer de situatie zal verbeteren neemt Tui alvast maatregelen.. “Alle reizigers die gisteren in allerijl werden geëvacueerd, worden vandaag persoonlijk door een TUI medewerker gecontacteerd zodat we hen een zo passend mogelijke oplossing voor hun situatie kunnen uitwerken”, licht Piet Demeyere, Head of External Communication TUI Belgium toe, “Hoewel het aantal Belgische reizigers in de getroffen regio vrij beperkt is, treft de situatie er veel vakantiegangers. In deze fase van de crisis is het nog niet duidelijk hoe de komende dagen op het hele eiland zullen verlopen. Omwille van die onduidelijke omstandigheden heeft TUI uit veiligheidsoverwegingen besloten om vanaf vandaag tot en met dinsdag geen nieuwe reizigers naar Rhodos meer te laten vertrekken. Op die manier kunnen de vrijgekomen hotelkamers op het volgeboekte eiland de opvang van de geaffecteerde klanten bespoedigen.”   Door de bosbranden die fel uitgebreid zijn de laatste dagen zijn duizenden toeristen op het Griekse eiland Rhodos geëvacueerd.   Lokale media melden alvast dat zeker al drie hotels door brand zijn getroffen.  Zeker 30.000 mensen werden reeds in veiligheid gebracht met bussen en boten van de kustwacht. Vermoedelijk zo’n honderdtal Belgen zouden momenteel op vakantie zijn op het eiland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is om elf uur deze morgen samen gekomen om de situatie te bekijken en te oordelen of het reisadvies naar Rhodos dient aangepast te worden.  

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
23 juli 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws
Tui

TUI Belgium op zoek naar 360 nieuwe medewerkers

OOSTENDE/ZAVENTEM – TUI Belgium, de grootste reisorganisatie van het land, is op zoek naar 360 nieuwe collega’s op verschillende departementen: stewards(essen) voor de luchtvaartmaatschappij, studenten