BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws, Video Reportage

3000 festivalgangers zakken af naar Roadrock

Een kleine 3000 festivalgangers hebben afgelopen zaterdag genoten van Roadrock die voor het tweede jaar op rij doorging aan de Vlaskouter te Kuurne.   Op de affiche onder meer Stef Kamil Carlens, Intergalactic Lovers, Meltheads en Triggerfinger. 

In het kader van 900 jaar Kuurne werd het startschot van Roadrock reeds gegeven op vrijdagavond.  Elke Kuurnenaar kreeg daarbij de kans om gratis onder meer te gaan kijken naar optredens van The Black Gasolines, Lector, Bucklefish en The ObsCure, een tribute band die een collectie van The Cure hits bracht.  Het mindere weer zette echter een domper op deze gratis festivalavond, waardoor minder volk kwam opdagen dan gehoopt. 

De Vinylen

Zaterdag daarin tegen waren de weergoden Roadrock wel goed gezind vanaf de vooravond waardoor de sfeer er dan ook goed in zat.  Tussen de optredens door zorgden ‘De Vinylen’, twee DJ’s die een eclectische mix van disco, indie, new wave en rock brachten uit de jaren 70, 80, 90, … voor de sfeer en veel moeite hadden deze twee heren alvast niet om telkens opnieuw hun geïmproviseerde dansvloer te laten vollopen.  Ook nu kan de organisatie van Roadrock die ooit van start ging voor enkele edities te Kortrijk, maar twee jaar terug besloot om uit te wijken naar Kuurne opnieuw op een zeer geslaagde editie terugblikken. 

Aangename festivalsfeer

Stuk voor stuk slaagden dan ook de geprogrammeerde bands erin om de festivalgangers te geven waarvoor ze gekomen waren.  Raman die om 17 uur stond geprogrammeerd en bij heel wat festivalgangers de ontdekken artiest was scoorde alvast goed bij de aanwezigen en kon dan ook op heel wat lof rekenen na zijn optreden.   Stef Kamil Carlens en band wist ook meteen de menigte mee te nemen tijdens zijn concert, waardoor het dan ook nummer na nummer genieten was van zijn optreden.  Ook de band ‘Sons’ deed wat van hen verwacht werd en bracht verder het festivalgevoel op de grasvlakte van de vlaskouter die op dat ogenblik goed vol was gelopen verder stijgen.   De Intergalactic Lovers met zangeres Lara Chedraoui brachten dan weer warme- en melodische geluiden om bij weg te dromen en deden zo de temperatuur verder oplopen op de grasvlakte van Roadrock.   Triggerfinger die als headliner stond geprogrammeerd dit jaar deed verder de boel ontploffen en verraste het publiek alvast door als laatste nummer een eigen versie te brengen van Rihanna’s Man Down, waarna de festivalgangers nog even verder konden feesten en de benen strekken met de ‘De Vinylen’.

Interview met Raman

Een babbel met het aanwezige publiek

Interview met Stef Kamil Carlens

Interview met de groep Sons

Interview met Lara van de Intergalactic Lovers

Interview met Triggerfinger

Een gesprek met de presentator William Boeva

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
28 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Evenementen, Nieuws, Video Reportage
De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

De ultieme voetbalkenner is van Kuurne

KUURNE – Tot 14 juli rolt de bal op het Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland. Gemeente Kuurne heeft, in samenwerking met Tifogame, een gepersonaliseerd online