BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Feestelijke opening van nieuwe familie-attractie in Walibi

Westernstijl

Op vrijdag 11 augustus werd in pretpark Walibi de Silverton officieel geopend voor het publiek. De nieuwe familie-attractie werd ’s ochtends ingewijd tijdens een feestelijke openingsceremonie in westernstijl.

Zo’n 100 gasten woonden de exclusieve voorstelling van Silverton bij. Zij werden voor deze unieke gelegenheid, ondergedompeld in de ongetemde sfeer van het Wilde Westen. Na een heerlijk ontbijt met Amerikaans geïnspireerde lekkernijen en entertainment, gaf de sheriff om 10u het startschot voor de opening van de nieuwe interactieve familie-attractie. Zonder aarzelen sprongen de jongste avonturiers – vergezeld door hun ouders – aan boord van de stoomlocomotiefjes, waarna ze snel koers zetten naar een golvende rit. 

Na de officiële openingsceremonie kon het grote publiek zich vanaf 14u30 ook wagen aan een eerste vermakelijke rit. Voor de eerste 5.000 Silverton-pioniers ontwikkelde Walibi Belgium een speciaal certificaat. 

Silverton

Silverton is een soort molen met 12 hangende stoomlocomotiefjes. De attractie is 8,20 m hoog en heeft een diameter (bij zwierende gondels) van 17,3 m. Bezoekers kunnen per twee plaatsnemen in een wagon en zelf bepalen hoe hoog ze het toestel laten opstijgen – tot 3,80 m boven de grond en een hoek van maximaal 90°. Silverton is geschikt voor kinderen vanaf 90 cm, mits ze vergezeld zijn door een volwassene. Aan boord kunnen bezoekers ook zelfstandig geluids- en rookeffecten activeren, wat de ervaring extra interactief maakt. De totale investering voor Silverton bedraagt € 1.9 miljoen.

Op slechts een steenworp afstand van Dalton Terror neemt Silverton bezoekers mee naar de fascinerende wereld van het Wilde Westen. Om een authentieke sfeer te creëren, deed Walibi Belgium een beroep op een team van decoratiespecialisten uit Nijvel. Samen hebben ze gewerkt aan een meeslepende en realistische ervaring die grote en kleine bezoekers zal verrassen.

Trots

” We zijn erg trots op het resultaat en de eerste lovende reacties. Deze investering kadert in een groot ontwikkelingsproject dat we in 2017 zijn gestart. We werken aan een globale vernieuwing van het park door thematische zones aan te leggen en een gevarieerd aanbod van nieuwe attracties toe te voegen. Zo willen we ons imago als familiepark blijven versterken. ” aldus Jean-Christophe Parent, algemeen directeur van Walibi Belgium-Aqualibi.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
14 augustus 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws

Klaar voor de Walibi Summer Nights?

Walibi Belgium organiseert op 11, 12 en 14 augustus drie ‘Summer Nights’. Tijdens deze zomernocturnes zal het park van 10.00 tot 22.00 uur geopend zijn