BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

Lieven Scheire over artificiële intelligentie: nu ook als boek

Er valt haast niet meer te ontkomen aan Artificiële Intelligentie. Maar wat is het juist? Wat willen we ermee doen en hoe zal onze toekomst eruit zien met A.I.? Gelukkig is er Lieven Scheire, die op heldere en entertainende wijze alles uit de doeken doet over deze nieuwe vorm van software. In zijn theaterspecial ‘Artificiële Intelligentie’, waarmee hij vanaf oktober opnieuw door België en Nederland trekt, én in zijn gelijknamige boek, dat vanaf 28 oktober in de rekken ligt.

Artificiële Intelligentie. Vaak stellen mensen er zich waanzinnige dingen bij voor. Zijn dat computers die kunnen nadenken en redeneren zoals wij? Zijn het computers met een bewustzijn? Gaan deze systemen een eigen wil krijgen en de wereld overnemen? Lieven Scheire stelt je gerust: dat is A.I. allemaal niet.

A.I. – het boek

In zijn boek introduceert Scheire deze nieuwe superheld van de technologie op een toegankelijke en geestige manier: hoe werkt het, wat kan het, en hoe gaat het ons leven beïnvloeden. Hij heft de motorkap op om te kijken welke radartjes er allemaal aan het werk zijn om die nieuwe superpowers van A.I. mogelijk te maken.

Het boek is gebaseerd op de gelijknamige theatershow en behandelt grotendeels dezelfde onderwerpen, maar dan uitgebreider en met meer details. Het bevat ook extra topics en verhalen waar in de voorstelling geen plaats voor was. Bovendien word je als lezer aangespoord om de smartphone of computer erbij te halen en zelf aan de slag te gaan met A.I. Een must-read voor iedereen die meer wil te weten komen over deze wonderlijke nieuwe vorm van software en er ook beter mee wil leren omgaan.

Het boek verschijnt via Nerdland/Borgerhoff & Lamberigts en is vanaf 28 oktober 2023 verkrijgbaar in de boekhandel en via www.lievenscheire.be. Je kan het boek nu al vooruitbestellen via Scheires webshop. Doe je dat vóór 25 oktober 2023, dan ontvang je een gesigneerd exemplaar.

A.I. – de show (16+)

Vanaf oktober 2023 zet Lieven Scheire zijn live-tour met ‘Artificiële Intelligentie’ verder. Er staan zowel shows in België als in Nederland gepland. Tickets zijn verkrijgbaar via www.lievenscheire.be.

Artificial intelligence in English (16+)

The English-language show can be seen once on November 7, 2023 in Schouwburg NTG in Ghent. Tickets are available at www.lievenscheire.com.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
10 oktober 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Nieuws