BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Nieuws

“Aan de toog met schepen Bram”

Foto Hendrik Lefebvre

Kuurne- Naar aanleiding van de dag van de ondernemer vond op donderdag 16 november in ‘De Ververie’ in Kuurne een thema avond plaats die de naam “Aan de toog met schepen Bram” droeg en georganiseerd werd door Unizo.

Tijdens deze thema avond werd onder meer gesproken over wat de gemeente zoal doet om ondernemers te ondersteunen en waarom een ondernemersvriendelijk klimaat belangrijk is’. Ook wie vragen had voor Bram Deloof kon eveneens die avond bij de schepen terecht.

Foto Hendrik Lefebvre

Tijdens de uiteenzetting van Bram Deloof had hij het over de vier pijlers. Heldere communicatie, het ontwikkelen van instrumenten in de vorm van bijvoorbeeld subsidies of leningen voor startende ondernemers. Tevens worden er ook workshops en trainingen georganiseerd om ondernemers te helpen bij het ontwikkelen van hun bedrijf. Als laatste pijler werd het zoeken en betrekken van partners aangehaald. Bij deze derde pijler sloegen Unizo, de gemeente Kuurne en enkele andere partners reeds de handen in elkaar op zoek naar nieuwe bedrijven die konden aangetrokken worden naar het bedrijvencentrum. Als vierde pijler werd gepraat over de initiatieven om lokale bedrijven te betrekken bij acties zoals de Sinterklaasactie en kioskconcerten. Tot slot werd ook gestimuleerd om lokaal te kopen, om zo de lokale economie te ondersteunen.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 november 2023
Geschreven door
BRU redactie (NSK)
Nieuws