BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU ACTUALITEIT AGENTSCHAP VZW

BRU logo zwart
Evenementen, Nieuws

Feux d’Hiver: vuur en magie verlichten de binnenstad van Kortrijk

Feux d'Hiver vuur en magie verlichten de binnenstad van Kortrijk

KORTRIJK – Feux d’Hiver, het jaarlijkse winterfestival is terug. Samen met Schouwburg Kortrijk,
Muziekcentrum Track en de Culturele Centra van Harelbeke en Wevelgem organiseert Bolwerk op 23 december een betoverende avond vol verrassingen en verwondering in de Kortrijkse binnenstad.

Het festival heeft een gevarieerd programma voor alle leeftijden en interesses. Er is een openluchtcinema met verse popcorn en verwarmde zitbankjes gemaakt van afgedankte radiatoren. Opera zangeressen van de Vuurmeesters nemen je mee op een vuurboot op de Oude Leiearm. Smeden creëren kleine objecten bij het historische stadhuis. Opwarmen kan in het Textielhuis met verse pizza’s uit de houtoven, een duik nemen in de Carpool hot tube en genieten van een concert van Rendier.

Samenzijn

“Feux d’Hiver is meer dan een festival.Het is een moment van samenzijn en je ontdekt de stad op een manier die je nog niet eerder deed.” vertelt Pieter Nuyttens van Schouwburg Kortrijk. “Dit jaar brengen we een veelzijdige mix van culturele ervaringen rechtstreeks naar het centrum, op locaties waar bezoekers kunnen genieten van een unieke combinatie van artistieke expressie, entertainment en een warme sfeer.”

Feux d’Hiver tovert verschillende locaties in Kortrijk om tot een podium voor spektakel, installaties en cinema. De hartverwarmende sfeer krijg je erbij.

Karnavires

“Karnavires, een Frans gezelschap gespecialiseerd in pyrotechnische en muzikale spektakels, hebben we eerder al bewonderd op festivals in het buitenland,” zegt Ruben Benoit van Bolwerk. “We zijn enorm trots dat we hen, samen met het team van de schouwburg, naar Kortrijk kunnen brengen voor Feux d’Hiver. Voor en/of na hun show kan je trouwens ook nog genieten van indrukwekkende en ontvlambare ingrepen rond het Textielhuis.”

Markeer 23 december in jouw agenda en ga op pad in de Kortrijkse binnenstad, voor een onvergetelijke avond vol verrassingen, ontmoetingen en magie tijdens Feux d’Hiver.

Praktisch

Feux d’Hiver: 23 december ’23
Stadsparcours te bezoeken tussen 16u en 22u
Nuit de Lumière – Karnavires in Koning Albertpark om 18u30

Meer informatie over de verschillende locaties en het volledige programma vind je hier.

Deel dit artikel
Facebook
Twitter
LinkedIn
20 december 2023
Geschreven door
BRU redactie (RMK)
Evenementen, Nieuws